Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
3. septembra 2023, 9:49
Čas čítania 1:23

Festival Burning Man v Nevade je pod vodou. Zaplavené cesty uväznili ľudí v púšti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bahno je také husté, že je veľmi náročné po ňom prejsť pešo aj na bicykli. Päť kilometrov dlhý pochod k hlavnej ceste vraj trvá asi 2 hodiny.

Jeden z najznámejších a najvýstrednejších festivalov sveta Burning Man, ktorý sa koná v púšti v americkej Nevade, zasiahli v sobotu silné dažde, ktoré zaplavili stany a celý areál pokryli blatom siahajúcim až po členky. Informáciu priniesol portál CNN.

V odľahlej oblasti v severozápadnej časti Nevady spadlo za 24 hodín vyše 24 centimetrov zrážok. Nik momentálne nemôže do festivalového areálu Black Rock City vstúpiť ani z neho odísť, s výnimkou vozidiel záchrannej služby.

Návštevníci majú šetriť jedlom a vodou

Organizátori festivalu účastníkom povedali, aby sa schovali do stanov a šetrili jedlom a vodou. Bahno je také husté, že je veľmi náročné po ňom prejsť pešo aj na bicykli, nieto autom. Niektorí návštevníci festivalu prešli niekoľko kilometrov pešo v hustom blate, aby sa dostali na hlavnú cestu, zatiaľ čo iní zostali vo svojich táboroch, dúfajúc, že sa podmienky zlepšia.

2. septembra 2019, 15:07 Čas čítania 0:00 Bláznivé módne kreácie, polonahé telá a cyklistické prvky. Aké outfity priniesol festival Burning Man 2019? Bláznivé módne kreácie, polonahé telá a cyklistické prvky. Aké outfity priniesol festival Burning Man 2019?

„Blato sa lepí na nohu a vytvára niečo ako čižmu,“ povedala pre CNN jedna z účastníčok festivalu. Päť kilometrov dlhý pochod k hlavnej ceste vraj trvá asi 2 hodiny. Niektorých však ani zlé podmienky nezastavili a ďalej sa venujú kreatívnym činnostiam, napríklad stavaniu sôch z blata.

Počasie sa má zlepšiť v pondelok

„V najbližších dňoch sa očakáva viac dažďa, ale nepredpokladáme, že sa podmienky natoľko zlepšia, aby umožnili vozidlám vojsť do areálu,“ uviedol tamojší Úrad pre správu pôdy. Slnečné lúče by sa mali podľa predpovede vrátiť v pondelok. Predpokladajú, že ľudia by mohli odísť v pondelok v neskorých hodinách.

Na festivale Burning Man, ktorý sa koná už od roku 1986, sa každoročne zúčastní viac ako 70-tisíc ľudí. Lístok na jeden deň stojí priemerne 305 dolárov. Tento rok sa začal 28. augusta a potrvá dozajtra 4. septembra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia