Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
14. septembra 2023, 20:23
Čas čítania 0:34

Už žiadne omeškané faktúry. Európska komisia schválila prísne pravidlá, na zaplatenie dáva prísne limity

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nová smernica tak ruší pravidlá, ktoré Európska komisia prijala v roku 2011.

Európska komisia schválila opatrenia, ktoré pomôžu mnohým malým a stredným podnikom. Jedným z nových pravidiel bude napríklad nariadenie o oneskorených platbách v obchodných transakciách. To zabezpečí, že faktúry bude musieť podnik splatiť do 30 dní. Spoločnosti sa aj dnes stretávajú s omeškaním pri platení faktúr vzhľadom na to, že doteraz neexistovala právna úprava, ktorá by v prípade oneskoreného zaplatenia faktúry postihla neplatičov. 

Schválené opatrenia budú zabezpečovať aj zjednodušovanie platenia daní pre malé a stredné podniky, ktoré dodávajú produkty alebo služby v rámci viacerých krajín EÚ. Podniky tak budú môcť spolupracovať len s jednou daňovou správou namiesto viacerých daňových systémov rôznych krajín.

Okrem iného nové pravidlá odbremenia firmy od ďalších byrokratických povinností a podľa očakávaní zvýšia investície pre podniky.

Európska komisia si sľubuje transformáciu smerom k zelenšej a digitálnejšej ekonomike. Očakáva, že poskytne malým a stredným podnikom v rámci programov financovania približne 200 miliárd eur.

Ilustračná forografia.
Ilustračná forografia. Zdroj: Unsplash/ALEXANDRE LALLEMAND
Domov
Zdieľať
Diskusia