Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jana Chovancová
23. septembra 2023, 11:09
Čas čítania 0:43

Mladí fašistov nechcú, s prehľadom by vyhrala táto strana. Pozri si výsledky Študentských volieb 2023

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ak by boli voľby postavené iba na študentoch, do parlamentu by sa nedostal Hlas, Republika, koalícia OĽaNO – Za ľudí – Kresťanská únia ani Demokrati.

Ak by šli voliť iba žiaci stredných škôl, voľby by vyhralo Progresívne Slovensko. So 48,2 percenta hlasov by ostatné strany nechalo výrazne za sebou. Informáciu o výsledkoch študentských volieb 2023 priniesol ako prvý Denník N

Do simulovaných volieb, ktoré sa konali od 8. do 22. septembra v 34 okresoch Slovenska, sa podľa Denníka N zapojilo takmer 22-tisíc žiakov zo 61 stredných škôl. 

Po samozrejmom víťazovi by sa na druhom mieste so 6,3 percenta hlasov umiestnila Sloboda a Solidarita, za ňou v tesnom závese aj Smer-SD. Štvoricu strán, ktoré by sa s počtom hlasov dostali do parlamentu, uzatvára KDH s 5,7 percenta. Do parlamentu by sa nedostal Hlas, Republika, koalícia OĽaNO – Za ľudí – Kresťanská únia ani Demokrati. 

vysledky studentskych volieb
Zdroj: Datawrapper

Celoslovenské prieskumy však hovoria niečo iné. Favoritom na víťazstvo volieb pre Slovákov podľa Denníka N aj naďalej zostáva Smer-SD, ktorý by podľa sondáže agentúry Ipsos vytvorenej pre denník Pravda získal vyše 20 percent. Na druhej priečke by sa umiestnilo Progresívne Slovensko s približne 17 percentami, nasledoval by Hlas s 13 percentami. Nasledovali by strany Republika a trojkoalícia OĽaNO – KÚ – Za ľudí, ktoré by volilo vyše 8 percent ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia