Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad Radka Klučárová
26. septembra 2023, 15:28
Čas čítania 0:33

NOVÝ PRIESKUM: Progresívne Slovensko prvýkrát predbehlo Smer

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Market Research.

Strana Progresívne Slovensko v najnovšom prieskume prvýkrát preskočila Smer. Vyplýva to z prieskumu pre denník SME od agentúry NMS Market Research, ktorá popularitu strán zisťovala od 21. do 24. septembra. 

Progresívne Slovensko by podľa prieskumu voľby vyhralo s 19,7 % hlasov, druhý Smer by od voličov dostal 19,4 % hlasov. Na treťom mieste by skončil Hlas so ziskom 10,5 % hlasov, Matovičovo OĽaNO a priatelia sa vyšvihlo na 9,5 %. Republika by získala 8,5 % hlasov a do parlamentu by preliezli aj SaS s 5,7 %, SNS s 5,4 %, KDH s 5,4 % a Sme rodina s 5,2 %. 

Podľa najnovšieho prieskumu by si politické strany kreslá v parlamente rozdelili takto: strana Smer by rovnako ako Progresívne Slovensko obsadila 33 kresiel. Hlasu by sa ušlo 18 kresiel, OĽaNO by dostalo 16 mandátov, Republika 14 a strany SaS, KDH, Sme rodina a SNS by mali po 9 kresiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia