Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad Barbora Fábryová
25. októbra 2023 o 15:24
Čas čítania 0:57

AKTUÁLNE: Prezidentka vymenovala Roberta Fica za nového predsedu vlády

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka vymenovala novú vládu Roberta Fica.

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala Roberta Fica za nového predsedu vlády.

Fico zložil sľub a prevzal si dekrét o vymenovaní a stal sa tak premiérom už po štvrtýkrát.

Ako prvý si prevzal dekrét o riadení ministerstva nový minister obrany Robert Kaliňák zo strany Smer-SD. Po ňom nasledovala šéfka rezortu hospodárstva Denisa Saková z Hlasu. Ďalej nasledovali minister životného prostredia Tomáš Taraba z SNS, vicepremiér pre plán obnovy a eurofondy Peter Kmec z Hlasu-SD a Ladislav Kamenický zo Smeru-SD si dekrét prevzal ako nový minister financií.

Ministrom dopravy sa stal Jozef Ráž, ktorého nominovala strana Smer-SD, ministrom pôdohospodárstva je Richard Takáč zo Smeru, ministrom investícií Richard Raši z Hlasu-SD. Šéfom ministerstva vnútra je Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD. Ministrom spravodlivosti sa stal Boris Susko zo Smeru, na čelo rezortu zahraničia sa postavil Juraj Blanár, taktiež zo Smeru.

25. októbra 2023 o 11:30 Čas čítania 14:28 Toto sú noví ministri vo vláde Roberta Fica. Pozri sa, čím sa preslávili a aké sú ich legendárne výroky Toto sú noví ministri vo vláde Roberta Fica. Pozri sa, čím sa preslávili a aké sú ich legendárne výroky

Erik Tomáš si prevzal dekrét na vedenie rezortu práce. Novým ministrom školstva sa stal Tomáš Drucker. Ministerkou kultúry je Martina Šimkovičová. Na čelo zdravotníctva sa postavila Zuzana Dolinková zo strany Hlas-SD.

Po vymenovaní vlády mala prejav Zuzana Čaputová aj Robert Fico

Prezidentka Zuzana Čaputová po vymenovaní vlády novým ministrom zaželala veľa síl. Prezidentka sa zároveň poďakovala za uistenie, že vláda bude aj naďalej pokračovať v proeurópskej politike. 

Robert Fico vo svojom prejave uistil prezidentku Zuzanu Čaputovú, že Slovensko sa bude mať po skončení jeho vládnutia lepšie. Za vymenovanie jej poďakoval, no zároveň dodal, že žiaden premiér ešte nemusel prevziať krajinu v takom rozvrátenom stave.

Domov
Zdieľať
Diskusia