Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
9. decembra 2023 o 9:45
Čas čítania 0:56

Stovky slovenských e-shopov majú obrovský problém s krachujúcou kuriérskou službou. Zadržiava balíky aj státisíce eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na webovej stránke, ktorá slúži na spoločné organizovanie poškodených, sa prihlásilo už vyše 430 ľudí.

Koniec kuriérskej spoločnosti 123Kurier robí problémy veľkému množstvu e-shopov. Denník E nedávno upozornil na facebookovú skupinu, v ktorej sa združili stovky poškodených dodávateľov aj odberateľov. 

E-shopy tvrdia, že v depách spoločnosti 123Kurier uviazlo množstvo nedoručených zásielok. To spôsobuje problémy tým, ktorí si tovar objednali, ale aj tým, ktorí ho odosielajú. Kuriérska firma e-shopom neuhrádza platby za doručený tovar. Pre menšie firmy to môže byť dokonca likvidačné. „Od polovice októbra nemáme vyplatené dobierky, ktoré 123Kurier prevzal od našich zákazníkov. Ide o 3 200 eur. Pre nás ako malú firmu je to skoro likvidačné, lebo ide o mesačnú výplatu pre dvoch ľudí,“ povedala majiteľka malej predajne sviečok. 

Majitelia e-shopov sa sťažujú na zlú komunikáciu zo strany spoločnosti 123Kurier, vraj sa im nedá dovolať a nereagujú na sťažnosti. Poškodené e-shopy sa preto organizujú na facebookovej stránke s názvom „123Kurier poškodení dodávatelia a odberatelia“. Za prvých pár dní sa na stránku prihlásilo vyše 430 ľudí. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Pohľadávky voči kuriérskej firme môžu dosahovať dva až päť miliónov eur. Spoločnosti zároveň tvrdia, že s kuriérskou firmou nemali jasný zmluvný vzťah, lebo väčšinu objednávok realizovali cez formulár, preto nemajú ani hmatateľné dôkazy, s ktorými by mohli ísť na políciu.

Kuriérska spoločnosť 123Kurier od konca novembra dočasne uzavrela všetky svoje depá a pozastavila aj prijímanie nových objednávok. Firma to zdôvodnila pokusom o nepriateľské prevzatie základnej činnosti spoločnosti zo strany konkurencie a podozrením, že sa na tom zúčastňoval aj manažment spoločnosti. Informáciu priniesla spoločnosť na svojej internetovej stránke.

123kurier
Zdroj: FB/123kurier.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia