Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
3. januára 2024, 10:01
Čas čítania 0:57

VIDEO: Zábery explózie japonského lietadla vyrazia dych. Na palube bolo viac ako 350 ľudí, niektorí neprežili

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa záberov miestnej televízie z boku lietadla Japan Airlines počas pohybu po dráhe vyšľahli plamene.

Na vzletovej a pristávacej dráhe Medzinárodného letiska v Tokiu, známeho aj ako Haneda, horelo 2. januára lietadlo. Podľa prvotných informácií sa tam zrazilo dopravné lietadlo Japan Airlines s lietadlom pobrežnej stráže.


Podľa záberov miestnej televízie z boku lietadla Japan Airlines počas pohybu po dráhe vyšľahli plamene.

Agentúra AP uvádza, že v prípade dopravného lietadla išlo o let JAL 516 z mesta Čitose na ostrove Hokkaido do Tokia. Z informácií špecializovaného portálu FlightAware.com vyplýva, že na tento let nasadili veľké lietadlo Airbus A350-900.

Priebeh incidentu po zrážke

Najmenej 17 cestujúcich z dopravného lietadla Airbus A350-900 sa zranilo. Päť zo šiestich členov posádky lietadla zahynulo a pilot sa ťažko zranil, infomruje BBC. Z dopravného lietadla evakuovali 379 ľudí, stroj následne celkom vyhorel. 


Japonská televízia NHK uviedla, že na mieste kolízie na dráhe letiska zasahovali hasiči s viac než 100 vozidlami. Väčšinu letov na letisku Haneda zrušili.


Japan Airlines podľa vyhlásenia pre CNN vyšetruje podrobnosti a príčiny nehody.
Lietadlo pobrežnej stráže malo namierené do oblasti zasiahnutej novoročným zemetrasením, po ktorom hlásili najmenej 48 obetí.

Domov
Zdieľať
Diskusia