Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
4. januára 2024, 16:17
Čas čítania 0:36

Za obľúbený nápoj Slovákov si zrejme čoskoro priplatíme. Vyššie ceny spôsobí nová spotrebná daň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma bude musieť zdvihnúť ceny obľúbeného nápoja.

Šéf Kofoly Jannis Samaras v rozhovore pre denník SME pripustil, že obľúbený nápoj bude možno na Slovensku drahší. Potenciálne navýšenie ceny je spôsobené najmä tým, že vláda Roberta Fica chce zvyšovať spotrebnú daň na sladené nápoje.

Samaras však tvrdí, že v tom nevidí zmysel. Logickejšie by podľa neho bolo zvýšiť daň priamo na cukor. Na otázku, či Kofola na Slovensku zvýši svoje ceny, odpovedal kladne.

„Budeme musieť. Zdraženie spôsobí nižšiu spotrebu. Takže ak štát očakáva, že si tým naplní kasu, nebude to isté. Prečo vláda nezdaní priamo cukor? To by sa premietlo aj do cien cukroviniek a všetkých sladkostí a nielen do nápojov,“ povedal pre SME

Ministerstvo už pripravuje novú legislatívu

Ministerstvo financií pracuje na takzvanej spotrebnej dani zo sladených nápojov. Miera zdanenia sladených nealkoholických nápojov sa bude merať od obsahu sladidla v nápoji. V praxi to znamená, že si na Slovensku od budúceho roka priplatíme plošne za všetky sladené nápoje.

Kofola
Zdroj: Refresher/Ľubo Baran
Domov
Zdieľať
Diskusia