Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
16. januára 2024, 20:59
Čas čítania 0:34

Ministerstvo kultúry na Facebooku ponižuje LGBT+ komunitu. Príspevok rezortu zaplnili komentáre plné kritiky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rezort kultúry zverejnil tendenčný príspevok, ktorý vyvolal vlnu hnevu.

Ministerstvo kultúry na sociálnej sieti uverejnilo príspevok, v ktorom sa vysmieva LGBT+ komunite. V príspevku od ľudí žiada, aby vyjadrili svoj názor na to, čo by mal rezort podporiť. Text je však napísaný tendenčne a jasným spôsobom sa vyhradzuje proti LGBT+ podujatiam.

Prvá možnosť sa podľa ministerstva zameriava na „obnovu kultúrnych pamiatok, zachovanie kultúrneho dedičstva a podporu umeleckej obce“. V druhej možnosti uvádza „podporu LGBTI+ akcií, kde sa maloleté deti majú učiť, ako sa predvádzať na sexuálnej šou, dúhových pride-ov, kde sa polonahí ľudia predvádzajú na námestiach“.

Na príspevok reagovala aj organizácia Čierne diery, ktorá sa zameriava na popularizáciu a záchranu pamiatok na Slovensku. „Tak napríklad my ako združenie, ktoré sa venuje záchrane pamiatok, nestojíme o vašu podporu a vyjadrujeme ju LGBTI+ akciám. Čauko!“ odpovedali na status.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová v minulosti moderovala dezinformačný portál. Je známa tiež nenávistnými vyjadreniami voči utečencom či LGBT+ komunite.

Domov
Zdieľať
Diskusia