Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
6. marca 2024, 13:22
Čas čítania 1:03

Černák mu chcel vystreliť jeho „chorý mozog“. Známeho mafiánskeho vraha uznali za vinného z ďalšej vraždy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Branislav Adamčo si odpykáva doživotie.

Okresný súd v Banskej Bystrici uznal v stredu v obnovenom procese bývalého člena východoslovenského podsvetia Branislava Adamča za vinného z vraždy podnikateľa Mariána Karcela, upustil však od uloženia trestu. Za vraždu z roku 2000 dostal pôvodne 15 rokov väzenia, ale povolili mu obnovu konania, preto sa pojednávalo nanovo. Rozsudok nie je právoplatný.

Branislav Adamčo mal podnikateľa zastreliť viacerými ranami zo samopalu pred jeho domom v Kynceľovej pri Banskej Bystrici, za čo inkasoval okolo milión slovenských korún. Vraždiť mal na objednávku doživotne odsúdeného Mikuláša Černáka. Obžalovaný celý čas tvrdil, že je nevinný. V osudný deň v Banskej Bystrici údajne nebol a Karcela ani nepoznal. Obžalobu označil za krivú, falošnú a nepravdivú.

„Nemám nič spoločné s vraždou Karcela,“ zdôrazňoval pred senátom OS. Jeho obhajca Milan Kuzma žiadal oslobodenie spod obžaloby. Voči rozsudku podal Branislav Adamčo odvolanie priamo v súdnej sieni.

Podľa Černáka má „chorý mozog“

Adamčo sa stal neslávne známy brutálnou vraždou v Moste pri Bratislave. Zabijaka si údajne najal mafián Karol Mello, ktorý sa ukrýva na Belize, na to, aby zabil expolicajta Juraja Gála. Adamčo však miesto Gála strieľal po aute, v ktorom sa nachádzala jeho partnerka a 10-ročný syn. Toho Adamčo po pristúpení k autu „dorazil“.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Ak by tento mafián nebol nosil za našich čias ešte plienky a toto by bol vykonal, tak by som mu bol osobne z jeho hlavy vystrelil ten jeho chorý mozog. Pretože to, že si nebol istý, kto v tom aute sedí, je len jeho vyviňovanie sa, keď je dokázané, že ešte prišiel aj k autu a dal rany istoty žene aj chlapcovi, ktorí ešte žili,“ povedal o vražde odsúdený Mikuláš Černák.

černák adamčo
Zdroj: TASR/Ján Krošlák, TASR/Dušan Hein
Domov
Zdieľať
Diskusia