Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
7. marca 2024, 16:49
Čas čítania 0:44

Česko zasiahlo zemetrasenie. Zaznamenali ho aj na u nás

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Slovenské seizmografy ho zachytili na západe Slovenska v Modre aj na Železnej studničke.

Českú republiku zasiahlo pomerne silné zemetrasenie. Otrasy ľudia cítili v okruhu niekoľkých kilometrov. Portál iMeteo uviedol, že ich zaznamenali aj na Slovensku. Podľa Geofyzikálneho ústavu Akadémie vied SR išlo na české pomery o stredne silné zemetrasenie. Slovenské seizmografy ho zachytili konkrétne v Modre aj na Železnej studničke.

Európske stredomorské seizmologické stredisko (EMSC) informovalo, že zemetrasenie sa začalo vo štvrtok približne o 11.41 h. Malo silu 3,4 magnitúdy. Epicentrum sa nachádzalo 12 kilometrov od mesta Blatná a 59 kilometrov od Plzne. 

Obyvatelia zatiaľ neohlásili žiadne škody. „Bol som v kancelárii dielne. Zrazu to zadunelo, tak som sa šiel pozrieť na dielňu, či sa nestal nejaký problém. Všetci len pozerali z okna, čo sa stalo, pretože sa zatriasol celý dom. Bolo to asi ako keby veľmi ťažká technika, ktorá tu však nebola, jazdila pri dome. Nič nám nespadlo, len to dunelo,“ opísal pre iDNES.cz jeden z obyvateľov.

„Pocítili sme obrovský otras, zatriasli sa okná. Vydesení obyvatelia nám volali,“ vyhlásila starostka Mirotíc Martina Mikšíčková.

Domov
Zdieľať
Diskusia