Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
3. apríla 2024, 20:10
Čas čítania 1:04

Mimoriadny príhovor prezidentky Čaputovej: Pri rozhodovaní nehľadajme dokonalého politika

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čaputová v príhovore povedala, že Slovensku praje prezidenta, ktorý sa bude venovať skutočným a dôležitým témam pre našu krajinu.

Prezidentka Zuzana Čaputová oslovila Slovákov v mimoriadnom príhovore. Občanov chcela požiadať, aby využili svoje volebné právo a išli voliť kandidáta, ktorý ich viac presvedčil.

„Nehľadajme dokonalého politika“

Prezidentka zdôraznila, že Slováci nemajú hľadať dokonalého politika, lebo taký nie je. „Všetci sme omylní. Hľadajme najväčšiu mieru svojho stotožnenia s niektorým z kandidátov. Stotožnenia názorového a hodnotového. Všímajme si, čo ponúkajú, či sú ich slová a skutky v súlade, či sa v kampani správajú férovo, do akej miery majú potrebu útočiť v osobnej rovine, ako zvládajú svoje emócie. Pretože tak, ako kandidát vedie svoju kampaň, tak bude neskôr vykonávať aj svoj mandát,“ povedala Čaputová.

Budúci prezident a vojna 

Ďalej prezidentka uviedla, že oboch kandidátov na prezidenta mala možnosť za svoj 5-ročný mandát spoznať. Podľa jej slov nezatiahne Slovensko do vojny ako Peter Pellegrini, tak ani Ivan Korčok. Rovnako povedala, že ani jeden z nich nevyšle na Ukrajinu žiadneho vojaka. „Jednak na to prezident nemá právomoc a nemajú na to ani žiadny dôvod,“ uzavrela tému vojny, ktorá bola súčasťou kampane. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Čaputová v príhovore uviedla, že Slovensku praje prezidenta, ktorý sa bude venovať skutočným a dôležitým témam pre krajinu, akými sú napríklad kvalita života, sociálna inklúzia, vzdelávanie, kultúra, ochrana menšín, životné prostredie, zahraničná politika a obhajoba záujmov krajiny. 

Na záver dodala, že by si priala, aby mal budúci prezident šancu prispieť k tomu, že nezaostávame za našimi susedmi. „Naopak, bude mať zdravú ambíciu byť medzi najlepšími. A že bude mať skvelé meno vo svete a zároveň tu, doma, bude mať obyvateľov ochotných urobiť pre jeho rozvoj maximum. Prajem budúcemu prezidentovi, aby mal energiu i šancu prispieť k naplneniu takejto služby pre Slovensko.“

Späť
Zdieľať
Diskusia