Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
TASR
23. mája 2024, 17:20
Čas čítania 0:36

Kadyrov sa stretol s Putinom: čečenský vodca Rusku ponúkol ďalších vojakov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kadyrov sa stretol s Putinom, ponúkol mu vyslanie ďalších bojovníkov na Ukrajinu.

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov v noci na štvrtok uviedol, že sa v Kremli stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ponúkol mu vyslanie ďalších svojich bojovníkov na Ukrajinu. 

Kadyrov na platforme Telegram napísal, že s Putinom diskutoval aj o hospodárskych problémoch a perspektívach Čečenska a pozval ho na návštevu regiónu. V príspevku zverejnil aj spoločnú fotografiu.

Čečenský vodca tvrdí, že desaťtisíce dobre vycvičených a vybavených bojovníkov zo záloh sú pripravené bojovať za Rusko na Ukrajine, ak by dostali takýto rozkaz. Celkovo už na Ukrajine slúžilo 43 500 čečenských mužov, z toho 18-tisíc dobrovoľníkov, dodal.

Kadyrov nazval vojnu na Ukrajine veľkým džihádom

Kadyrov je vodcom Čečenskej republiky od 2007 a je veľkým podporovateľom Kremľa. Plne podporil anexiu Krymského polostrova aj ruskú vojenskú inváziu na Ukrajinu, ktorú nazval veľkým džihádom. Dokonca vyzýval Rusko, aby proti Ukrajine nasadilo jadrové zbrane s nízkou účinnosťou. O Kadyrovi sa povráva, že je nevyliečiteľne chorý. Údajne mu diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu. 

Kadyrov
Zdroj: Telegram/Kadyrov_95
Domov
Zdieľať
Diskusia