Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
23. apríla 2024, 13:33
Čas čítania 1:01

Ramzan Kadyrov je vraj nevyliečiteľne chorý. Moskva musí rozhodnúť, kto ho nahradí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ramazan Kadyrov má údajne diagnostikovanú nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu.

Čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktorý je známy svojimi blízkymi vzťahmi s Kremľom, údajne diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu. S odvolaním sa na ruský exilový denník Novaja gazeta Európa o tom v noci na utorok informovala agentúra DPA.

Tieto zvyčajne dobre informované noviny napísali, že zdravotný stav 47-ročného Ramzana Kadyrova je vážny a nedáva mu žiadnu nádej na uzdravenie. Moskva teraz musí operatívne rozhodnúť, kto Kadyrova vo vedení Čečenska vystrieda, aby bola zachovaná stabilita v kaukazskom regióne. Kandidátom na tento post je údajne veliteľ síl osobitného určenia Apti Alaudinov, doplnili noviny.

Denník Novaja gazeta, ktorý založil nositeľ Nobelovej ceny za mier Dmitrij Muratov, sa vo svojom článku odvoláva na zdroje blízke Kadyrovovi, ako aj na lekárov z elitnej moskovskej kliniky CKB, ktorá poskytuje služby prezidentskej administratíve. Čečenského vodcu tam vraj liečili aj vlani na jeseň.

Šlo vtedy o vôbec prvé správy o Kadyrovovej vážnej chorobe, ktoré ešte umocňovala jeho dlhá neprítomnosť vo verejnom priestore a problémy, ktoré bolo na ňom badať počas jeho nepočetných verejných vystúpení.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Špekulácie o Kadyrovovej chorobe boli vtedy oficiálne odmietnuté. Jeho dlhý pobyt v nemocnici v Moskve sa vysvetľoval ako návšteva u chorého strýka. Novinári sú však teraz presvedčení, že pacientom bol Kadyrov.

Medzičasom bolo na Kadyrovovom kanáli na platforme Telegram v pondelok zverejnené video z rokovania čečenskej vlády v hlavnom meste Groznyj.

DPA pritom podotýka, že táto nahrávka pravdepodobne nevyvráti špekulácie o zlom zdravotnom stave politika. Kadyrova, ktorý je obviňovaný z najzávažnejších prípadov porušovania ľudských práv, totiž video zachytáva, ako takmer nehybne sedí za stolom, pričom hovorí pomaly a so zjavnou námahou.

Ramzan Kadyrov | Vladimír Putin
Ramzan Kadyrov. Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)
Domov
Zdieľať
Diskusia