Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
29. mája 2024 o 11:47
Čas čítania 0:37

Robertovi Ficovi päťkrát prestrelili tenké črevo. Podľa Erika Kaliňáka chýbali len milimetre od fatálnych následkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanec za Smer-SD Erik Kaliňák prehovoril o vážnych zraneniach predsedu vlády.

Po atentáte na Roberta Fica platilo embargo na informácie o jeho zdravotnom stave. Poslanec za Smer-SD Erik Kaliňák však na mítingu v Kysuckom Novom Meste informoval, že premiér mal päťkrát prestrelené tenké črevo, píše denník Postoj.

„Bol som tam na mieste, rozprával som sa s lekármi a boli to milimetre, ktoré rozhodovali o tom, či dôjde k porušeniu niečoho zásadného a bude to fatálne. Trafilo to tenké črevo tak, že síce bolo päťkrát prestrelené, ale lekári vykonali zázraky,“ prezradil Erik Kaliňák. 

Podľa jeho slov chirurgovia považujú poranenie tenkého čreva za „šťastnejšie zranenie“, najmä čo sa týka prognózy. Nutnosťou je vraj preplachovať vnútro brucha aj pooperačne, keďže existuje riziko otravy krvi. Lekári sa snažia eliminovať infekcie antibiotikami.

Na tlačovej konferencii Bezpečnostnej rady minister obrany Robert Kaliňák dodatočne informoval, že Robert Fico má narušené pohybové ústrojenstvo a tráviaci trakt. Zranená ruka je podľa slov Kaliňáka v poriadku. Robert Fico vraj prijíma stravu. Prognóza zdravotného stavu by mala byť optimistická.

Erik Kaliňák
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia