Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Eva Thonhauserová
31. mája 2024 o 18:22
Čas čítania 0:43

Ficov plnohodnotný návrat do funkcie nepríde ešte dlhé mesiace: Blanár hovoril o premiérovom stave na rokovaní v Prahe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šéfovia diplomacií vyjadrovali na stretnutí Ficovi i Slovensku prejavy solidarity.

Premiérovi Robertovi Ficovi potrvá niekoľko mesiacov, kým bude môcť po atentáte opäť naplno vykonávať svoju funkciu. V piatok to povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD).

O zdravotnom stave predsedu slovenskej vlády informoval svojich kolegov z členských krajín NATO, ktorí sa vo štvrtok 30. mája a v piatok stretli na rokovaní v Prahe. 


Šéfovia diplomacií podľa Blanára vyjadrovali Ficovi aj Slovensku prejavy solidarity počas oboch dní, za čo sa im poďakoval. „Zároveň, keďže boli veľmi zvedaví, v akom zdravotnom stave sa nachádza, tak som ich informoval, že jeho stav sa, chvalabohu, zlepšuje, ale že tak či tak to bude trvať ešte niekoľko mesiacov, aby sa mohol naplno zapojiť do svojej funkcie,“ povedal minister.

Jeho stav sa zlepšuje

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici v piatok na sociálnej sieti potvrdila, že premiér je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Vo štvrtok absolvoval ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu po atentáte.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

V týchto dňoch sa začal proces premiérovej rehabilitácie. Robert Fico na chôdzu využíva francúzske barly. Musí si dávať pozor na stravu, keďže útočník mu prestrelil tenké črevo na piatich miestach.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP , TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia