Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
31. mája 2024 o 11:47
Čas čítania 0:46

Robert Fico už je v domácej liečbe. Čaká ho dlhá a náročná rehabilitácia, tvrdí riaditeľka nemocnice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Premiér je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Potvrdila to nemocnica.

  • Premiér Robert Fico je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Z nemocnice v Banskej Bystrici ho do Bratislavy previezli vo štvrtok 30. mája. 
  • Premiér pred prepustením absolvoval  ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu po atentáte.
  • Podľa riaditeľky nemocnice má pred sebou dlhodobú rehabilitáciu, ktorá bude náročná a zdĺhavá.

Prečo je to dôležité: Robert Fico má ako predseda vlády kľúčovú úlohu v riadení krajiny, ktorá mu vyplýva z ústavy. Po atentáte platilo embargo na informácie o jeho zdravotnom stave.

Citát: „Myslím si, že pán premiér má pred sebou ešte veľmi veľa priestoru na rehabilitáciu, ktorá nebude ľahká a bude naozaj zdĺhavá. Chcem mu popriať veľa síl, aby to zvládol,“ povedala riaditeľka Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Širší kontext: Premiéra vážne postrelil 71-ročný muž po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, ktoré bolo 15. mája. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby. 

Poslanec za Smer-SD Erik Kaliňák informoval, že premiér mal päťkrát prestrelené tenké črevo. Má narušené pohybové ústrojenstvo a tráviaci trakt. Zranená ruka je podľa slov Kaliňáka v poriadku. Robert Fico vraj prijíma stravu. Prognóza zdravotného stavu by mala byť optimistická.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články: 

30. mája 2024 o 19:18 Čas čítania 0:45 AKTUÁLNE: Premiéra Roberta Fica prevážajú do domácej liečby. Podľa pôvodných informácií ho mali previezť do nemocnice v Bratislave AKTUÁLNE: Premiéra Roberta Fica prevážajú do domácej liečby. Podľa pôvodných informácií ho mali previezť do nemocnice v Bratislave
30. mája 2024 o 15:30 Čas čítania 0:35 Miloš Zeman tvrdí, že atentát na politika hrozí aj v Česku: Skôr alebo neskôr k tomu veľmi pravdepodobne dôjde Miloš Zeman tvrdí, že atentát na politika hrozí aj v Česku: Skôr alebo neskôr k tomu veľmi pravdepodobne dôjde
30. mája 2024 o 10:42 Čas čítania 0:43 Novinky o zdravotnom stave Roberta Fica: Ak premiér opustí nemocnicu, pôjde rovno do domáceho ošetrenia Novinky o zdravotnom stave Roberta Fica: Ak premiér opustí nemocnicu, pôjde rovno do domáceho ošetrenia
Domov
Zdieľať
Diskusia