Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
31. mája 2024 o 15:55
Čas čítania 0:43

Nové informácie o zdravotnom stave Fica po prevoze domov: Pohybuje sa za pomoci bariel, musí si dávať pozor na stravu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aj keď si stav premiéra nevyžaduje 24-hodinovú starostlivosť či špecializovanú zdravotnú pomoc, stále nevie fungovať bez pomoci.

Premiér Robert Fico na presun nepotrebuje invalidný vozík a pri chôdzi využíva francúzske barly. Musí si dávať pozor na stravu, keďže útočník mu prestrelil tenké črevo na piatich miestach. Fico bude potrebovať asistenciu aj po prevoze domov, informuje Denník N

Premiér sa bude zotavovať vo svojom byte, ktorý sídli v bratislavskej rezidencii Sokolská. Fico funguje prevažne samostatne, no aj tak bude pravdepodobne potrebovať pomoc. Na starosti by ho mal mať i jeho všeobecný lekár z Nemocnice sv. Michala.

Starostlivosť, zdĺhavé a náročné rehabilitácie 

Stav predsedu parlamentu si síce nevyžaduje 24-hodinovú starostlivosť ani špecializovanú zdravotnú pomoc, no predsa nevie fungovať bez pomoci. Premiérov lekár je informovaný o jeho stave. Nápomocný bude napríklad pri dávkovaní liekov. Vo všeobecnosti ho bude doma sledovať a kontrolovať jeho stav. 

Robert Fico má po atentáte poranené bedro a prišiel o časť tenkého čreva. V posledných dňoch už začal s rehabilitáciami, no cesta k ideálnemu stavu bude ešte náročná a zdĺhavá. Zatiaľ nie je jasné, či premiéra čaká aj operácia bedrového kĺba. Lekári budú sledovať, ako kĺb funguje, a na základe pozorovaní a progresu v rehabilitáciách vyhodnotia situáciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia