Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. júna 2024 o 18:16
Čas čítania 0:42

Milan Mazurek sa dostal do zoznamu najdivnejších europoslancov. Politico ho nazvalo „usmievavým rasistom“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Portál Politico vytvoril zoznam 23 najdivnejších europoslancov, patrí medzi nich aj Milan Mazurek.

  • Portál Politico zaradil Milana Mazureka do zoznamu najdivnejších europoslancov. Ocitol sa tak v spoločnosti Čecha Filipa Tureka, ktorého prezývajú „jednosmerná myseľ“, či rumunskej političky Diany Șoșoacă, ktorá v roku 2023 chcela zákonom obnoviť Veľké Rumunsko, kvôli čomu skončila na sankčnom zozname.
  • Politico píše o Mazurekovi ako o „usmievavom rasistovi“. Pri hodnotení mu za „podivnosť“ udelil plný počet bodov.
  • Podľa Mazurekovho spolužiaka europoslanec tvrdil, že holokaust je podvod a pri návšteve v koncentračnom tábore Auschwitz sa usmieval.

Prečo je to dôležité: Po eurovoľbách v júni 2024 sa do Európskeho parlamentu dostali extrémisti aj súdne trestané osoby. Portál Politico preto vytvoril zoznam, v ktorom upozorňuje, kto bude jednotlivé krajiny v parlamente reprezentovať.

Citát: „Vyholeného Mazureka odsúdili za rasistické poznámky o Rómoch. Bývalý spolužiak zo školy citoval Mazureka, ktorý povedal, že holokaust bol podvod, a usmieval sa pri návšteve tábora smrti v Osvienčime. V mladosti vraj chodil po okolí a mlátil Rómov,“ píše o Mazurekovi Politico.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Širší kontext: V zozname najdivnejších europoslancov Politico zaradilo 23 ľudí. Nachádza sa v ňom aj cyperský youtuber, poľský antisemita, krajne pravicový influencer či Putinov propagandista. 

mazurek
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia