Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. júna 2024 o 12:57
Čas čítania 0:37

Firma, ktorá vyrába Mozartove gule, končí. Bankrot ohlásila už v roku 2021

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Obľúbené Mozartove gule už viac v obchode nekúpiš.

  • Rakúska továreň Salzburg Schokolade v Grödigu, ktorá vyrába pravé, ale nie originálne Mozartove gule, končí, informuje denník Salzburger Nachrichten.
  • Firma zbankrotovala už v roku 2021. Tvrdí, že teraz aj napriek záchrannému plánu musí výrobu ukončiť. Dôvodom je drahá čokoláda.
  • Na trhu si však Mozartove gule budeš môcť stále kúpiť, vyrábajú ich totiž ďalšie značky. Tie však už nebudú guľaté.

Prečo je to dôležité: Mozartove gule patria medzi obľúbenú rakúsku sladkosť. Sú symbolom kultúrneho dedičstva. Obľúbené sú aj na slovenskom trhu.

Širší kontext: Spoločnosť bojovala s nízkym dopytom v čase pandémie, najmä pre nedostatok turistov v Rakúsku, ktorí patrili medzi najväčšiu zákaznícku skupinu. K tomu sa od roku 2020 pridali aj problémy so zdražením energií, dopravy a surovín, priznal generálny riaditeľ spoločnosti Christian Schügerl.

Guľôčky s marcipánom, nugátom a tmavou čokoládou v roku 1890 vymyslel salzburský cukrár Paul Fürst. Najväčší predajný úspech firma zaznamenala po skončení druhej svetovej vojny.

Anketa:
Máš rád Mozartove gule?
Áno.
Nie.
Áno.
77 %
Nie.
23 %

Prečítaj si aj tieto články:

1. decembra 2021 o 21:02 Čas čítania 0:32 Mozartove gule končia. Svetoznámeho výrobcu po 124 rokoch zruinovala pandémia koronavírusu Mozartove gule končia. Svetoznámeho výrobcu po 124 rokoch zruinovala pandémia koronavírusu
20. júna 2024 o 8:00 Čas čítania 2:30 Nová bratislavská kaviareň sa obula do zákazníka, ktorý sa sťažoval na príplatok za rastlinné mlieko. Ďalšie prevádzky reagujú Nová bratislavská kaviareň sa obula do zákazníka, ktorý sa sťažoval na príplatok za rastlinné mlieko. Ďalšie prevádzky reagujú
20. júna 2024 o 10:40 Čas čítania 1:10 Cena mäsa na Slovensku môže klesnúť. Má to však jeden háčik Cena mäsa na Slovensku môže klesnúť. Má to však jeden háčik
Domov
Zdieľať
Diskusia