Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová TASR
2. júla 2024 o 15:09
Čas čítania 0:41

Bratislava má novú železničnú zastávku. Funguje oddnes, posilní dopravu medzi viacerými lokalitami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Hlavné mesto má oddnes novú železničnú zastávku.

  • Cestujúci môžu oddnes využívať novú železničnú zastávku Bratislava-Vrakuňa, ktorá je súčasťou terminálu integrovanej osobnej dopravy (TIOP) Vrakuňa.
  • Začne na nej zastavovať vlak na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno.
  • Zastávka je od pondelka v predčasnom užívaní, potrebné je ešte dobudovať neželezničnú časť projektu.

Prečo je to dôležité: Nová železničná zastávka zlepšuje dopravnú dostupnosť a komfort pre cestujúcich. Zastávka prispieva k lepšej integrovanej doprave a mnohým ľuďom môže uľahčiť každodenné dochádzanie. 


Citát: „Verím, že tento prestupný bod bude dlho slúžiť nielen ľuďom z tejto časti Vrakune a Podunajských Biskupíc, ale všetkým, ktorí budú cestovať či už smerom do Bratislavy, alebo Dunajskej Stredy,“ skonštatoval na pondelňajšom brífingu Štefan Sedláček zo Železníc SR.

Širší kontext: Stavba je podľa zhotoviteľskej spoločnosti TSS Grade bezpečná a užívaniaschopná. Firma musí ešte vyriešiť prístup na železničnú zastávku, teda napríklad chodníky či zastávku MHD. Tieto veci konzultuje s hlavným mestom.


Stavbe ešte chýbajú ostrovček a priecestia pre cestujúcich. Podľa slov firmy je to len malá časť stavby, no gro je vybudované. Stavba by podľa spoločnosti mohla byť skolaudovaná do dvoch mesiacov.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Unsplash/Martin Katler
Domov
Zdieľať
Diskusia