Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
12. júla 2024 o 15:01
Čas čítania 0:50

Univerzita Komenského si polepšila o 21 priečok. Na české školy sa však vôbec nechytá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Karlova univerzita v Prahe je najlepšou VŠ východnej Európy a medzi 100 najlepšími v Európe.

  • V prestížnom medzinárodnom porovnaní QS World University Rankings: Europe 2024 skončila Univerzita Komenského na 277. mieste. V rebríčku denníka Times v roku 2023 sa neumiestnila ani v tisícke najlepších škôl.
  • V porovnaní s predchádzajúcim rokom si polepšila o 21 priečok. V regióne východnej Európy je na 19. mieste.
  • V prvej stovke najlepších európskych vysokých škôl sa umiestnila Karlova univerzita v Prahe. Skončila v konkurencii takmer 700 škôl na 79. mieste.

Prečo je to dôležité: Umiestnenie v rebríčku najlepších vysokých škôl má pozitívne dosahy na univerzitu, jej študentov, zamestnancov a absolventov, čím prispieva k dlhodobej udržateľnosti a rozvoju inštitúcie.

Citát: „Skvelý výsledok na celkovej 79. pozícii dosiahla Karlova univerzita aj vďaka tomu, že v siedmich z 12 kritérií patrí medzi sto najlepších škôl v Európe. Napríklad pre uchádzačky a uchádzačov je podstatné, že medzi tieto oblasti patrí okrem iného zamestnanosť a uplatnenie absolventiek a absolventov,“ komentovala výsledok rektorka UK Milena Králíčková.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Širší kontext: Rebríček, ktorý po prvýkrát vyšiel minulý rok, porovnáva činnosť európskych vysokých škôl v 12 kritériách. Týkajú sa najmä podmienok a kvality vyučovania aj výskumu, uplatnenia absolventov, internacionalizácie či udržateľnosti. Výsledky zahŕňajú 685 škôl zo 42 krajín.

V ďalšej stovke sa z českých univerzít umiestila na 143. priečke Masarykova univerzita v Brne a na 177. mieste České vysoké učení technické v Prahe.

Domov
Zdieľať
Diskusia