Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
18. júla 2024 o 10:44
Čas čítania 0:36

MAPA: Rusko odvysielalo v televízii mapu možných útokov na Európu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V štátnej ruskej televízii odcitovali výhražné vyhlásenia hovorcu Kremľa.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov prednedávnom varoval, že európske krajiny by sa vystavili riziku, ak by prijali umiestnenie amerických rakiet dlhého doletu na svojom území. Jeho slová citoval moderátor Jevgenij Popov v ruskej štátnej televízie Rossija 1. Hovorca Kremľa Peskov tvrdí, že Rusko by mohlo namieriť svoje rakety na ich hlavné mestá, čím by sa zopakovala konfrontácia z obdobia studenej vojny.

„Máme dostatočnú kapacitu na zastavenie týchto rakiet, ale potenciálnymi obeťami sú metropoly týchto krajín,“ citoval moderátor slová Peskova. Po odznení výhražnej vety sa na obrazovke objavila mapa potenciálnych útokov. Rusko na nej zaznačilo červenou farbou veľké európske mestá, ako napríklad Paríž, Varšavu, Berlín, ale aj Prahu. Slovensko a Bratislava označené neboli.

Rusko
Zdroj: x/Новости «Агентства
Domov
Zdieľať
Diskusia