Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Timotej Gašper
6. augusta 2024 o 9:30
Čas čítania 4:50

Dedinský futbal na východe ovládol Šutaj Eštok. Dav vtipkoval o streľbe, chválil jedlo zadarmo a ministrovi tlieskal (Reportáž)

Kategória:
Refresher
Uložiť Uložené
Dedinský futbal na východe ovládol Šutaj Eštok. Dav vtipkoval o streľbe, chválil jedlo zadarmo a ministrovi tlieskal (Reportáž)
Zdroj: Refresher
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Príchod vysoko postavených ústavných činiteľov na východné Slovensko je vždy istým spôsobom výnimočný. Inak to nebolo ani v nedeľu, keď do bardejovského okresu prišiel líder Hlasu-SD a minister vnútra, Matúš Šutaj Eštok.

„Som presvedčený, že politika do športu vôbec nepatrí,“napísal vo februári 2024 Peter Pellegrini. Vtedajší predseda koaličnej strany Hlas-SD a súčasný prezident apeloval na zväz ľadového hokeja, aby nebránil slovenským hráčom z kontinentálnej KHL v reprezentácii národného mužstva na Majstrovstvách sveta. 

O pár týždňov neskôr už Pellegrini zverejnil fotku, na ktorej mu slovenská boxerská legenda Tomi Kid Kovács vyjadruje podporu pred prezidentskými voľbami. Na prelome júla a augusta sa zas Peter Pellegrini objavil na OH v Paríži, o čom dôkladne informoval nielen na Instagrame.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako to vyzeralo na akcii.
  • Čo spôsobil príchod ministra Šutaja Eštoka.
  • Aké reči padali z publika.

Práve na pôdu letnej olympiády cestoval prezident s ministrom vnútra a novým predsedom strany Hlas-SD, Matúšom Šutajom Eštokom. Ten má tiež blízko k športu, čo potvrdil aj počas prvej augustovej nedele pri Bardejove. 

Eštok
Zdroj: Refresher

Fanpage obecného klubu vydal pár dní pred očakávanou akciou plagát, ktorý informoval fanúšikov o ligovom zápase miestneho celku, no súčasne pozýval ľudí, aby prišli počas nedeľného dňa do futbalového areálu aj za iným účelom. 

6. septembra 2024 o 14:30 Čas čítania 5:17 Riaditeľka základnej školy o výhražných e-mailoch: Prvú správu som našla v utorok o 5:15 ráno (Rozhovor) Riaditeľka základnej školy o výhražných e-mailoch: Prvú správu som našla v utorok o 5:15 ráno (Rozhovor)

Úvodný augustový víkend bol totiž minister vnútra a nový predseda Hlas-SD, Matúš Šutaj Eštok, na turné po východnom Slovensku. Navštívil niekoľko okresov, miest a obcí, prevažne tie, kde minuloročné voľby vyhrala strana Hlas-SD. 

„So Šutym za lepším Slovenskom. Idem za Vami, povedzte mi, čo chcete zmeniť!" Takto znel slogan na plagáte, pri ktorom nechýbala vysmiata tvár ministra vnútra. Politická akcia, v rámci ktorej pozýval klub z obce Gerlachov aj Hlas-SD ľudí na otvorenú diskusiu s ministrom ale aj jedlo a nápoje zdarma, bola prepojená so športovou aktivitou. 

Eštok
Zdroj: Refresher

Tím prednostu vs. Tím Šuty. V tých sa mali predstaviť hneď niekoľkí členovia Hlasu, vrátane futbalových osobností Ľuboša Micheľa, Stanislava Šestáka či Dušana Tittela. Do dejiska tejto akcie sme sa tak v nedeľu vybrali aj my.

Horúca nedeľa nielen na teplomeroch

Na plagáte, ktorý necelý deň po konaní akcie z facebookovej stránky obecného klubu nečakane zmizol, ukazoval program jasným smerom. Od 14:00 prebehne zápas 4. ligy Východ medzi Gerlachovom a Veľkým Šarišom, pričom o 17:00 začne exhibičný zápas medzi Tímom Šuty a Tímom Prednostu. 

Vzhľadom na to, aký výtlak vedia spôsobiť akcie politických strán Smer a Hlas v bardejovskom okrese sme nevedeli odhadnúť, koľko ľudí si v nedeľu poobede nájde cestu do Gerlachova. Vyrážame tesne po 16:00 a po približne desiatich minútach jazdy sme na mieste. 

Eštok
Zdroj: Refresher

Záver týždňa bol riadne horúci. Teplomer ukazoval cez 27 stupňov Celzia, no podobne horúca bola aj gestikulácia šoférov, s ktorými sme sa pri vstupe do areálu dostali do akejsi nečakanej dopravnej kolízie. 

27. augusta 2024 o 7:50 Čas čítania 0:12 KVÍZ: Telá mnohých slovenských politikov zdobia tetovania. Spoznáš komu „kérky“ patria? KVÍZ: Telá mnohých slovenských politikov zdobia tetovania. Spoznáš komu „kérky“ patria?

Po zaparkovaní nás hneď zaujalo niekoľko vecí. Atrakcie pre deti, sľubovaný foodtruck s hotdogmi a tiež nápoje viacerých druhov, samozrejme, zadarmo. V popredí sa týčili dva väčšie stánky Hlasu, z ktorých ľudia odchádzali obdarení jadierkami, okuliarmi či nafukovacími loptami s logom strany. 

Atmosféra bola na pohľad príjemná, ľudia sa bavili, rozprávali, konzumovali párky, guláš a o tom, že do hodiny príde minister, nepadlo nikde ani slovo.

Napriek tomu nás mierne rozrušoval pohyb niekoľkých ochrankárov v civile, ktorých jasne viditeľné nepriestrelné vesty vzbudzovali rešpekt.
Eštok
Zdroj: Refresher

Bola to pravdepodobne tiež reakcia na piatkové udalosti v Stropkove, kde mal mladík na ministra namieriť atrapu pištole. Je približne 16:30, na mieste sa pohybujú bežní ľudia všetkých generácií, policajti v civile aj v uniforme a tiež viacero okresných či krajských politikov v napasovaných bielych košeliach. 

Príchod za masívneho potlesku

Keďže príchod ministra je plánovaný na 17:00, priamoúmerne s časom sa zvyšuje aj počet policajtov na mieste. Pár minút po piatej sa z cesty približujú tri autá. Policajné auto a tiež dodávka v sprievode vládneho vozidla.

Z davu ľudí počuť najmä výkriky „Už sú tu!“ Pár minút predtým nám nemôže ujsť debata troch mladších dievčat, ktoré posmešne hovoria o tom, že čo by sa tu dialo, ak by na ministra niekto vystrelil.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako to na mieste vyzeralo po príchode ministra.
  • Čo kričali ľudia počas príchodu Šutaja Eštoka.
  • Aké známe osobnosti vybehli na trávnik.
  • Čo ľudia hovorili ministrovi.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 164761 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Vstupenka na koncert Aurora , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia