Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. augusta 2024 o 10:39
Čas čítania 0:41

VIDEO: Japonsko zasiahli silné zemetrasenia. Úrady varujú aj pred cunami

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Južné Japonsko zasiahli dve zemetrasenia .

Južné pobrežia Japonska vo štvrtok zasiahli dve silné zemetrasenie. Meteorológovia ich magnitúdu predbežne odhadli na 6,9 a 7,1 stupňa. Ich epicentrum bolo pri východnom pobreží ostrova Kjúšu v hĺbke približne 33 a 25 kilometrov. Japonské úrady vydali varovanie pred cunami, ktorého vlny môžu dosiahnuť výšku do jedného metra.

 Televízia NHK uviedla, že vlny cunami už dorazili do niektorých pobrežných oblastí na ostrovoch Kjúšu a Šikoku. V prefektúre Mizajaki podľa svedkov dosahujú výšku 50 centimetrov.

„Cunami bude udierať opakovane. Nevstupujte do mora ani sa nepribližujte k pobrežiu, kým nebude varovanie zrušené,“ uviedla japonská meteorologická agentúra na sociálnej sieti X. AFP píše, že z oblasti zatiaľ nie sú hlásené žiadne vážnejšie škody.

Japonská vláda uviedla, že v atómových elektrárňach nedošlo k žiadnym mimoriadnym situáciám a preveruje, či v zasiahnutých oblastiach nedošlo k obetiam a významnejším škodám.

Domov
Zdieľať
Diskusia