Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. augusta 2024 o 13:00
Čas čítania 0:42

Šimkovičová a Machala chcú trestať svojich kritikov: „Budete platiť odškodné, všetci, čo ste drzí“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Martina Šimkovičová a Lukáš Machala tvrdia, že plánujú tvrdo zakročiť.

  • Martina Šimkovičová a Lukáš Machala v rozhovore pre Infovojnu povedali, že tvrdo zakročia proti komikom a kritikom, ktorí ich nazývajú gestapom či fašistami, upozornil Denník N.
  • Machala tvrdí, že budú platiť odškodné všetci, čo sú „drzí, nevychovaní a primitívni“.
  • Šimkovičová aj menovite spomenula spisovateľa Michala Hvoreckého, ktorý ju údajne nazval fašistkou. Tvrdí, že keď neuspejú na slovenských súdoch, tak sa obrátia na Európsky súd pre ľudské práva.

Prečo je to dôležité: Sloboda prejavu je hlavným pilierom demokracie. Ak by sa trestali komici alebo kritici za ich vyjadrenia, mohlo by to viesť k obmedzeniu slobody prejavu.

Citát:„Verejne im odkazujem: váš čas, že nás verejne dehonestujete a znevažujete, najmä pani ministerku, už skončil,“ povedal Machala.

Širší kontext: Machala so Šimkovičovou avizovali, že plánujú zakročiť aj proti novinárom a „drzým, primitívnym krikľúňom“. Menovali aj Denník N, ktorý podľa ministerky vedie proti rezortu štvavú kampaň a klame. Tvrdí, že pre toto médium demokracia nič neznamená.

Na konci vedenie rezortu prosí, aby umelci, ktorí súhlasia s krokmi ministerstva, rezort podporili aj verejne.

Prečítaj si aj tieto články:

11. augusta 2024 o 17:57 Čas čítania 0:23 „Myslím, že ministerku Šimkovičovú stiahnu,“ povedal Drlička. Vlna negatívnej kritiky na adresu Šimkovičovej pokračuje. „Myslím, že ministerku Šimkovičovú stiahnu,“ povedal Drlička. Vlna negatívnej kritiky na adresu Šimkovičovej pokračuje.
10. augusta 2024 o 14:38 Čas čítania 0:44 Martina Šimkovičová tvrdí, že sa bývalý šéf SND vyhráža zamestnancom. Vraj ak nepodporia protest, nedostanú výplaty Martina Šimkovičová tvrdí, že sa bývalý šéf SND vyhráža zamestnancom. Vraj ak nepodporia protest, nedostanú výplaty
8. augusta 2024 o 18:22 Čas čítania 0:51 Ministerka Šimkovičová už nebýva v rakúskom Kittsee. „Vyštvali ste ma z domova,“ reaguje Ministerka Šimkovičová už nebýva v rakúskom Kittsee. „Vyštvali ste ma z domova,“ reaguje
Domov
Zdieľať
Diskusia