Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radoslava Juračková
10. augusta 2024 o 14:38
Čas čítania 0:44

Martina Šimkovičová tvrdí, že sa bývalý šéf SND vyhráža zamestnancom. Vraj ak nepodporia protest, nedostanú výplaty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerka kultúry Drličku odvolala v utorok.

Martina Šimkovičová napísala v statuse na Telegrame, že sa bývalý šéf SND, Matej Drlička, vyhráža svojim zamestnancom. Vraj nedostanú výplaty, ak sa nezúčastnia protestov proti ministerke, informujú Topky.

Podľa jej slov má Drlička tvrdiť, že sa riaditeľom divadla stane na jeseň opäť. Argumentovať má tým, že v tom čase bude ministerka z postu odvolaná. Vraj sa týmto snaží udržať „poslušnosť.“

„Dnes sa k nám dostala informácia, že pán Drlička údajne za pomoci svojich spriaznených ľudí v divadle vo vedúcich pozíciách vyvíja nátlak na zamestnancov, aby sa zúčastnili protestu voči mne. Dokonca sme počuli, že sa vraj zamestnancom vyhrážajú, že ak protest nepodporia, nedostanú výplaty,“ píše ministerka kultúry. „Uisťujem zamestnancov divadla, že výplaty dostanú. Dnes som ich ako zastupujúci štatutár podpísala,“ dodala.

Martina Šimkovičová, telegram
Zdroj: Telegram/ Martina Šimkovičová - ministerka kultúry SR


 

SND to odmieta


SND uviedlo, že pred pár dňami kontaktoval vedenie ministerstva ekonomický riaditeľ Matej Bošňák. Ten žiadal o usmernenie ohľadom výplat zamestnancov. Ministerstvo reagovalo, že výplaty podpíše ministerka 12. augusta v riadnom termíne.

20. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 8:24 Ján Koleník: Zaujímalo by ma, kde je prezident, ktorý vôbec nereaguje na situáciu v kultúre (Rozhovor) Ján Koleník: Zaujímalo by ma, kde je prezident, ktorý vôbec nereaguje na situáciu v kultúre (Rozhovor)

Matej Drlička v súčasnosti nekomunikuje so zamestnancami SND, nakoľko mu po jeho odvolaní bola znefunkčnená mailová schránka,“ uvádza podľa Denníka N divadlo.

„Podčiarkujeme, že tvrdenia pani ministerky sú úplne neopodstatnené,“ uzatvára SND.

Domov
Zdieľať
Diskusia