Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. septembra 2024 o 15:57
Čas čítania 0:31

Vláda chce zvýšiť dôležitý poplatok až o 233 %. Podľa odborníkov to bude pre slovenskú ekonomiku deštruktívne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opatrenie môže mať negatívny dopad na celú slovenskú ekonomiku.

  • Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) chce zvýšiť poplatok za prístup do distribučnej siete pre výrobcov elektriny, takzvaný G-komponent, informuje Techbyte.
  •  Cena za G-komponent by sa mala zvýšiť v júli budúceho roka. Opatrenie môže mať negatívny dopad pre sektor obnoviteľných zdrojov energie (OZE), ale aj pre celú slovenskú ekonomiku.

  • Úrad počíta s nárastom poplatku o 233 %.

Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) uvádza, že dramatické navýšenie by mohlo viesť k stratovému hospodáreniu mnohých elektrární či k strate potenciálnych investorov od zelených technológií. Ohrozené by boli aj pracovné miesta, najmä v odvetviach, ktoré sa zameriavajú na výrobu batérií pre autá.

ÚRSO predložil do pripomienkového konania aj úpravy, ktoré by sa týkali elektroenergetiky, teplárenstva a plynárenstva. Do praxe by mali byť zavedené v tom istom termíne.

Prečítaj si aj tieto články:

1. septembra 2024 o 11:38 Čas čítania 1:08 NAKA od dnes oficiálne zanikla. Čo nahradí elitnú políciu? NAKA od dnes oficiálne zanikla. Čo nahradí elitnú políciu?
31. augusta 2024 o 7:38 Čas čítania 0:42 Slovenské banky si budú zdieľať blacklist klientov. Zverejnili, kto sa naň môže dostať Slovenské banky si budú zdieľať blacklist klientov. Zverejnili, kto sa naň môže dostať
29. augusta 2024 o 12:15 Čas čítania 0:39 Bratislavský podnik Pink Whale si vyvesil slovenskú vlajku: Osadením stožiara sme vyriešili zásadný problém SNG, vysvetľujú Bratislavský podnik Pink Whale si vyvesil slovenskú vlajku: Osadením stožiara sme vyriešili zásadný problém SNG, vysvetľujú
elektrina
Zdroj: Unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia