Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
31. augusta 2024 o 7:38
Čas čítania 0:42

Slovenské banky si budú zdieľať blacklist klientov. Zverejnili, kto sa naň môže dostať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát novinkou reaguje na zvýšenie finančných podvodov.

  • Ministerstvo financií plánuje zefektívniť výmenu relevantných informácií o podvodných aktivitách medzi bankami, informuje portál Openiazoch.sk.
  • Banky by tak mali možnosť viesť si interné databázy a evidovať klientov, pri ktorých by mali dôvodné podozrenie z protiprávneho konania spojeného s trestnou činnosťou. Tieto informácie by si medzi sebou mohli vymieňať.
  • Rezort novinkou reaguje na nárast finančných podvodov.

Citát: „Rozširuje sa okruh osôb, o ktorých banka alebo pobočka zahraničnej banky preukázateľne zistí, že porušujú zákony alebo iné všeobecne záväzné právne predpisy, alebo existuje odôvodnené riziko nedodržiavania zákonov alebo iných všeobecne záväzných predpisov v súvislosti s vykonávaním bankových obchodov, alebo existuje odôvodnené riziko, že by mohlo dôjsť ku škode vo vzťahu k banke alebo k pobočke zahraničnej banky, alebo ich klientom, alebo k inej banke a k inej pobočke zahraničnej banky a ich klientom,“ upozorňuje rezort financií.

Širší kontext: Podvodníci využívajú pri podvodoch množstvo postupov a techník vrátane krádeže autentifikačných prvkov, rôznych manipulatívnych techník či predstierania identity. Takéto techniky bežní klienti banky dokážu len ťažko odhaliť, ak nemajú dostatočnú úroveň povedomia a informácií o podvode.

Prečítaj si aj tieto články:

30. augusta 2024 o 8:30 Čas čítania 0:55 Slovensko zdôraznilo, že Ukrajine posielame iba nesmrtiacu vojenskú pomoc. Vláda chystá ďalšie stretnutie, tentokrát na Ukrajine Slovensko zdôraznilo, že Ukrajine posielame iba nesmrtiacu vojenskú pomoc. Vláda chystá ďalšie stretnutie, tentokrát na Ukrajine
29. augusta 2024 o 12:15 Čas čítania 0:39 Bratislavský podnik Pink Whale si vyvesil slovenskú vlajku: Osadením stožiara sme vyriešili zásadný problém SNG, vysvetľujú Bratislavský podnik Pink Whale si vyvesil slovenskú vlajku: Osadením stožiara sme vyriešili zásadný problém SNG, vysvetľujú
28. augusta 2024 o 19:56 Čas čítania 1:06 Richard Raši poslal Andrejovi Dankovi ostrý odkaz. Hlas-SD sa kresla predsedu parlamentu nevzdá Richard Raši poslal Andrejovi Dankovi ostrý odkaz. Hlas-SD sa kresla predsedu parlamentu nevzdá
Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Tatra banka, Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia