Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radoslava Horňáková TASR
včera 17. októbra 2024 o 8:39
Čas čítania 0:35

Británia chce obéznym nezamestnaným ponúkať injekcie na chudnutie, aby sa rýchlejšie vrátili do práce. Chcú tak šetriť výdavky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Britský premiér Keir Starmer má plán – obéznym nezamestnaným ponúkne injekcie na chudnutie. Myslí si, že to pomôže dostať ľudí späť do roboty a uľaví to zdravotníctvu.

Britská vláda navrhuje, aby obézni nezamestnaní dostali injekcie na chudnutie. Cieľom je, aby schudli a mohli sa tak rýchlejšie vrátiť do práce. Vláda dúfa, že tak zníži výdavky na zdravotníctvo, ktoré na liečbu obezity míňa každý rok 13,2 miliardy eur.

Minister zdravotníctva Wes Streeting tento nápad podporuje. Podľa neho môžu injekcie ako Ozempic alebo Mounjaro obéznym ľuďom pomôcť zmeniť život. Tvrdí, že ak chce niekto schudnúť, mal by mať na to dostupné možnosti.

Lenže odborníci nie sú úplne nadšení. Varujú, že injekcie na chudnutie majú svoje riziká a bez zdravého jedla a pohybu ich efekt nemusí vydržať. Lekári hovoria, že tieto lieky nie sú náhradou za zdravý životný štýl a môžu mať vedľajšie účinky, o ktorých sa zatiaľ veľa nevie.

Firma Eli Lilly, ktorá vyrába jeden z týchto liekov, Mounjaro, už investovala veľké peniaze, aby mohla zvýšiť výrobu. V zahraničí sú už tieto injekcie populárne, takže dopyt určite porastie.

ozempic
Zdroj: Jobba

R

Domov
Zdieľať
Diskusia