Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. apríla 2023, 17:20
Čas čítania 1:00

ZOZNAM: Tieto nemocnice na Slovensku dostanú desiatky miliónov eur z plánu obnovy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmluvy v súvislosti s obnovou nemocníc zatiaľ štát podpíše so 7 nemocnicami.

Zmluvy na čerpanie peňazí z plánu obnovy na obnovu nemocníc sa zatiaľ podpíšu so siedmimi nemocnicami. Preveruje sa ešte žiadosť nemocnice v Čadci. Vyplýva to z vyjadrenia dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera po stredajšom rokovaní vlády. Pôvodne malo financie získať osem nemocníc.

„Z ôsmich nemocníc, ktoré boli zverejnené, potvrdzujeme, že sedem je súčasťou zoznamu. Jedna ostáva v procese preverenia a je to nemocnica v Čadci, kde potrebujeme hlbšie doskúmať niektoré informácie týkajúce sa dátumov,“ ozrejmil s tým, že po preverení oznámi výsledky. Potvrdil, že s vybranými siedmimi nemocnicami sa podpíšu zmluvy. „V priebehu budúceho týždňa to budeme celé procesovať a pripravovať,“ dodal štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Michal Palkovič.

Peniaze by mohli dostať aj ďalšie nemocnice

Heger zároveň nevylúčil, že by peniaze mohli dostať aj ďalšie nemocnice, a to zo zdrojov plánu obnovy pôvodne určených na obnovu vozového parku zdravotnej záchrannej služby. Ich presunutie do nemocničného sektora avizoval ešte v marci. „Či rozhodneme o nejakej ďalšej nemocnici, budeme komunikovať osobitne. (...) Do polovice mája by sme chceli poskytnúť túto informáciu,“ povedal.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Pôvodný zoznam úspešných žiadateľov o financie z výzvy na obnovu nemocníc zverejnil rezort zdravotníctva začiatkom marca. Peniaze podľa pôvodného zoznamu mali získať popradská a levočská nemocnica, nemocnica s poliklinikou v Spišskej Novej Vsi, nemocnice v Bardejove, Skalici, vo Zvolene, v Čadci a Bojniciach. Heger však po odchode rezortného šéfa Vladimíra Lengvarského nechal vyhodnotenie výzvy preveriť.

Zoznam nemocníc

Bardejov – 9,7 mil. eur
Poprad – 42,2 mil. eur
Skalica – 22,6 mil. eur
Levice – 42,4 mil. eur
Zvolen – 25,7 mil. eur
Spišská Nová Ves – 39,5 mil. eur
Bojnice – 15,1 mil. eur
Domov
Zdieľať
Diskusia