Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
25. apríla 2023 o 20:56
Čas čítania 0:50

Na strednom Slovensku pribudne 500 pracovných miest. Prichádza k nám veľká zahraničná firma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zahraničná spoločnosť plánuje v Rimavskej Sobote vytvoriť stovky pracovných pozícií.

Do štátom pripravovaného priemyselného parku v Rimavskej Sobote by mal prísť nemecký investor pôsobiaci v oblasti elektrotechniky. Spoločnosť Winkelmann tam plánuje vytvoriť vyše 480 pracovných miest, potvrdil primátor mesta Jozef Šimko.

„S firmou sme v kontakte niekoľko mesiacov, naposledy sme rokovali v januári. Malo by ísť o vytvorenie 480 až 500 pracovných miest,“ uviedol Šimko. Ako dodal, v najbližších dňoch by zástupcovia firmy mali spoločne s vládnymi predstaviteľmi v Rimavskej Sobote podpísať memorandum o spolupráci.

Priemyselný park zaujal v minulosti viacerých investorov

Zatiaľ nie je isté, či dôjde k dohode medzi štátom a zahraničným investorom, podľa portálu MY Novohrad to je však pravdepodobné. Potenciálny investor z oblasti výroby tepelných čerpadiel by tak po dohode s Ministerstvom hospodárstva SR mohol vytvoriť takmer 500 nových pracovných pozícií pre miestnych.

V minulosti sa o priemyselný park zaujímali už dvaja iní zahraniční investori z Nemecka. Aj napriek pozitívnym vyhliadkam však obaja odstúpili od dohody. Prvý z nich, spoločnosť Draxlmaier, dokonca v roku 2006 nakúpil pozemky. Nakoniec sa však rozhodol pre inú lokalitu a zamieril do Rumunska.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Strategický priemyselný park v Rimavskej Sobote má vzniknúť v severnej časti v blízkosti križovatky ciest I/16 a I/72 na ploche viac ako 84 hektárov. Celkové náklady na prípravu technickej infraštruktúry štát odhaduje na takmer desať miliónov eur bez DPH.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Adrian Sulyok
Domov
Zdieľať
Diskusia