Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
25. apríla 2023, 20:56
Čas čítania 0:50

Na strednom Slovensku pribudne 500 pracovných miest. Prichádza k nám veľká zahraničná firma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zahraničná spoločnosť plánuje v Rimavskej Sobote vytvoriť stovky pracovných pozícií.

Do štátom pripravovaného priemyselného parku v Rimavskej Sobote by mal prísť nemecký investor pôsobiaci v oblasti elektrotechniky. Spoločnosť Winkelmann tam plánuje vytvoriť vyše 480 pracovných miest, potvrdil primátor mesta Jozef Šimko.

„S firmou sme v kontakte niekoľko mesiacov, naposledy sme rokovali v januári. Malo by ísť o vytvorenie 480 až 500 pracovných miest,“ uviedol Šimko. Ako dodal, v najbližších dňoch by zástupcovia firmy mali spoločne s vládnymi predstaviteľmi v Rimavskej Sobote podpísať memorandum o spolupráci.

Priemyselný park zaujal v minulosti viacerých investorov

Zatiaľ nie je isté, či dôjde k dohode medzi štátom a zahraničným investorom, podľa portálu MY Novohrad to je však pravdepodobné. Potenciálny investor z oblasti výroby tepelných čerpadiel by tak po dohode s Ministerstvom hospodárstva SR mohol vytvoriť takmer 500 nových pracovných pozícií pre miestnych.

V minulosti sa o priemyselný park zaujímali už dvaja iní zahraniční investori z Nemecka. Aj napriek pozitívnym vyhliadkam však obaja odstúpili od dohody. Prvý z nich, spoločnosť Draxlmaier, dokonca v roku 2006 nakúpil pozemky. Nakoniec sa však rozhodol pre inú lokalitu a zamieril do Rumunska.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Strategický priemyselný park v Rimavskej Sobote má vzniknúť v severnej časti v blízkosti križovatky ciest I/16 a I/72 na ploche viac ako 84 hektárov. Celkové náklady na prípravu technickej infraštruktúry štát odhaduje na takmer desať miliónov eur bez DPH.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Adrian Sulyok
Domov
Zdieľať
Diskusia