Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
27. mája 2023, 14:07
Čas čítania 0:53

Vládny úradník v Indii vypustil priehradu, aby v nej našiel mobil. Neuveríš, akú banalitu robil, keď mu do nej spadol

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pre stratený mobil dal vypustiť milióny litrov vody, ktorá bola určená na zavlažovanie tamojších polí.

Indický potravinový inšpektor Rajesh Vishwas dal vypustiť priehradu Kherkatta vo vnútrozemskom štáte Čatísgarh len preto, aby našiel svoj stratený mobil. Do vodnej nádrže mu spadol, keď si na mieste robil selfie. Kvôli stratenému Samsungu preto nariadil vypustenie miliónov litrov vody, ktorá bola určená farmárom na zavlažovanie tamojších polí.

Ako informuje BBC, odčerpanie miliónov litrov vody z priehrady trvalo tri dni. Keď mobil vládneho úradníka za zhruba 1 200 dolárov konečne našli a vytiahli, bol zvnútra natoľko premočený, že sa im ho už nepodarilo spojazdniť.

Vládny úradník tvrdil, že má v telefóne citlivé vládne údaje a je potrebné získať ich späť. Bol však obvinený zo zneužitia svojej pozície a za trúfalosť a papalášizmus ho napokon suspendovali. Musel tiež zaplatiť dovezenie naftového čerpadla zo svojho.

Čerpadlo bežalo počas troch dní a vyprázdnilo približne dva milióny litrov vody, ktoré by postačili na zavlažovanie 6 štvorcových kilometrov (600 hektárov) poľnohospodárskej pôdy. „Voda je základným zdrojom a nemôže sa s ňou takto plytvať,“ uviedla na margo vypustenia priehrady miestna úradníčka Priyanka Shukla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia