Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
4. júna 2023, 8:00
Čas čítania 0:30

Pozor na falošné SMS! Polícia opäť upozorňuje na podvodníkov, tentokrát si pýtajú platbu cla

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodníci chcú údaje o platobnej karte, následne ti vybielia účet.

Polícia upozorňuje na podvodné SMS, ktoré vyzývajú na úhradu cla potrebnú na prevzatie balíka. Odosielateľ v nich vystupuje ako kuriérska spoločnosť. Polícia o tom informovala na profile na sociálnej sieti Hoaxy a podvody – Polícia SR


„Viacero občanov nás upozornilo na SMS, ktoré od nich požadujú naoko zaplatiť 1,99 eura za clo. V skutočnosti vás www adresa presmeruje na falošnú stránku, ktorá sa tvári ako skutočná kuriérska spoločnosť a bude od vás požadovať zadanie osobných citlivých údajov. Ak tam zadáte číslo karty aj s dátumom jej platnosti a trojmiestny verifikačný kód, podvodníkom pošlete údaje, na základe ktorých vám budú môcť vybieliť účet,“ upozornila.


Polícia preto apeluje na ľudí, aby neplatili žiadne clo cez výzvy v SMS. „Kuriérske spoločnosti nevymáhajú clo cez SMS. A už vonkoncom nie cez skrátené linky,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia