Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
10. júna 2023 o 20:13
Čas čítania 0:48

Štát rozpredáva majetok, Slovákom teraz ponúka 1,5 kg zlata. Môže ťa zaskočiť cena vzácneho odliatku, ale konať treba rýchlo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zlato si môžeš prísť po telefonickej dohode obzrieť.

Ministerstvo financií ponúka v dražbe na predaj zlatý odliatok s celkovou hmotnosťou 1 420,75 g. Ide o majetok štátu, ktorý momentálne spravuje Slovenský metrologický ústav. Primeraná cena odliatku je podľa expertného názoru približne 112 367 eur. 

Podľa znaleckého posudku ide o 24-karátové zlato, pričom posudok je dostupný na nahliadnutie. Obhliadku zlatého odliatku si v prípade záujmu môžeš objednať telefonicky. Záujemca o kúpu však musí svoju ponuku doručiť správcovi najneskôr do 26. júna. 

„Písomná cenová ponuka záujemcu musí obsahovať ponuku vyjadrenú pevnou sumou, ktorá nesmie byť nižšia ako cena uvedená v registri. Ak cenová ponuka žiadneho záujemcu nedosiahne uvedenú sumu, je správca povinný od ponuky odstúpiť. Správca je povinný akceptovať len ponuky vyjadrené pevnou sumou,“ upozorňuje ministerstvo na webe

Písomná cenová ponuka záujemcu musí obsahovať uvedené náležitosti.
U fyzickej osoby:
Meno a priezvisko, trvalé bydlisko, špecifikáciu majetku podľa oznámenia v registri, oprávnenie podnikať – originál alebo overenú kópiu nie staršiu ako 3 mesiace, ponúkanú cenu a podpis záujemcu.
U právnickej osoby:
Názov a sídlo, IČO, špecifikáciu hnuteľného majetku podľa oznámenia v registri, ponúkanú cenu vyjadrenú jednou pevnou sumou v €, poverenie osôb na zastupovanie spoločnosti na uzatváranie podpisovaných zmlúv a ostatných právnych úkonov, podpis záujemcu, originál alebo overenú kópiu výpisu OR, nie staršiu ako 3 mesiace.
Domov
Zdieľať
Diskusia