Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
28. júna 2023, 13:55
Čas čítania 0:39

Orbán vyhlásil, že Putin podľa neho nie je vojnový zločinec. V novom rozhovore nechcel povedať, či by ho v Maďarsku zatkli

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Orbán nechcel prezradiť, či by Putina v Maďarsku zatkli.

Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore vyhlásil, že Vladimir Putin podľa neho nie je vojnový zločinec. Podľa Orbána by Putinovo zatknutie momentálne narušilo mierové rozhovory v rámci prebiehajúcej ruskej invázie na Ukrajine, povedal v interview pre nemecký denník Bild.

„O vojnových zločinoch môžeme hovoriť až po vojne. Ak chcete prímerie a potom vyjednávať, musíme presvedčiť tých, ktorí sú súčasťou konfliktu, aby prišli k rokovaciemu stolu. Pozvať ich k stolu a povedať im ‚poďte k stolu a zatknem vás‘, to nie je dobrý nápad,“ povedal v rozhovore.

V rozhovore sa Orbána opýtali aj na to, či by bol Putin zatknutý, keby navštívil Maďarsko. Na to však iba odpovedal, že nemá informácie o tom, že by chcel do Maďarska pricestovať, a preto je táto otázka irelevantná. 

23. marca 2023, 17:29 Čas čítania 0:53 Maďarsko vyhlásilo, že by Putina nezatklo, aj keď je naňho vydaný medzinárodný zatykač. Vysvetlilo to kreatívnym spôsobom Maďarsko vyhlásilo, že by Putina nezatklo, aj keď je naňho vydaný medzinárodný zatykač. Vysvetlilo to kreatívnym spôsobom

Medzinárodný trestný súd vydal 17. marca zatykač na Vladimira Putina za jeho úlohu pri únosoch detí do Ruska počas vojny na Ukrajine. Ruského diktátora preto teoreticky môžu zatknúť na území až 123 krajín sveta, na tomto odkaze si môžeš pozrieť mapu. 

orbán
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia