Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
4. júla 2023, 19:53
Čas čítania 0:39

PRIESKUM: Až 41 % Slovákov si ako prezidenta vie predstaviť Petra Pellegriniho. Veľkú šancu majú Korčok aj Žilinka (+ graf)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentské voľby na Slovensku budú už v roku 2024.

V budúcoročných prezidentských voľbách má najväčší volebný potenciál Peter Pellegrini, ukázal prieskum agentúry FOCUS pre televíziu Markíza. Predseda Hlasu dosiahol v prieskume volebný potenciál až 41 %.

Na druhom mieste skončil bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok s volebným potenciálom 34 %, tretí sa umiestnil generálny prokurátor Maroš Žilinka s potenciálom 32 %, píše portál tvnoviny.sk.

Štefan Harabin by mohol teoreticky získať 21 % hlasov, Robert Mistrík zase 20 % hlasov. Bývalého veľvyslanca a podpredsedu NR SR Petra Weissa by na prezidentskom poste chcelo vidieť 19 %. Bývalý šéf slovenskej diplomacie Ján Kubiš si získal sympatie 13 % ľudí. Europoslankyňu Miriam Lexmann by potenciálne volilo 10 % ľudí, Marian Kotleba si vyslúžil sympatie 9 % opýtaných.

Favoritom strán Hlas, Smer a Sme rodina by bol Peter Pellegrini. Ivana Korčoka by za prezidenta chceli najmä voliči strán OĽaNO, Progresívneho Slovenska, SaS a KDH. Generálny prokurátor Žilinka by mal najväčšiu podporu medzi voličmi Republiky a Štefana Harabina by zase krúžkovali podporovatelia SNS. 

Prieskum agentúra vykonávala od 21. do 28. júna 2023 na vzorke 1012 respondentov prostredníctvom osobných rozhovorov

Anketa:
Máš medzi kandidátmi svojho favorita?
Áno.
Nie.
Zatiaľ neviem. 
Áno.
62 %
Nie.
19 %
Zatiaľ neviem. 
18 %
Domov
Zdieľať
Diskusia