Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
14. júla 2023, 19:20
Čas čítania 0:57

V Tatrách spustia 17. júla bezplatné parkovisko, odkiaľ sa vyvezieš až na túru. S autom inak skončíš v dlhých kolónach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na záchytnom parkovisku bude môcť zaparkovať až 450 áut.

Bezplatné záchytné parkovisko pre motorizovaných návštevníkov Vysokých Tatier spúšťa Prešovský samosprávny kraj spolu s mestom Vysoké Tatry v areáli bývalého Eurocampu na začiatku Tatranskej Lomnice. Pre turistov smerujúcich najmä na Bielu vodu bude od pondelka 17. júla z parkoviska zároveň zavedená autobusová kyvadlová doprava podľa platnej tarify.

Problém s parkovaním v Tatrách sa podľa predsedu PSK Milana Majerského prejavuje osobitne v súčasnosti pri rekonštrukcii úsekov takzvanej Cesty slobody. 

Primátor Vysokých Tatier Jozef Štefaňák poukázal na dlhodobo zlú situáciu z hľadiska bezpečnosti s parkovaním na Bielej vode, kde autá stáli na oboch stranách cesty a prechádzali tadiaľ turisti. Privítal riešenie s kyvadlovou dopravou a so záchytným parkoviskom, ktoré má podľa neho do 450 miest s možnosťou ďalšieho rozšírenia. Ide podľa neho o pilotný projekt, ktorý by chceli zaviesť aj v ďalších tatranských lokalitách.

Kyvadlová doprava bude premávať každých 20 a 40 minút

Generálna riaditeľka spoločnosti Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad Mariana Krajčová Gočová taktiež privítala takýto spôsob odľahčenia tatranských ciest od áut. Kyvadlová doprava z parkoviska bude premávať cez Tatranskú Lomnicu na Tatranské Matliare a Bielu vodu zrána v 20- a následne 40-minútových intervaloch.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Cena lístka bude max. 1,50 eura pre dospelého a max. 0,80 eura pre dieťa. V platnosti ostáva osobitné zľavnené cestovné a víkendové rodinné cestovné za 1 euro,“ píše Prešovský samosprávny kraj na Facebooku. 

Kraj vyzýva, aby kyvadlovú dopravu využívali najmä turisti smerujúci  na Chatu Brnčalku pri Zelenom plese, Biele pleso, Jahňací štít či na Kopské sedlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia