Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
17. júla 2023, 7:12
Čas čítania 1:12

VIDEO: Na Krymskom moste bolo počuť výbuchy, po incidente zostal poškodený. Rusko vzápätí zastavilo premávku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Približne 19 kilometrov dlhý Krymský (Kerčský) most bol prvýkrát vážne poškodený už pri výbuchu 8. októbra 2022.

Príčinou zastavenia automobilovej dopravy na Krymskom moste spájajúcom Rusko s okupovaným ukrajinským polostrovom Krym v noci na pondelok je poškodená vozovka. Miestni obyvatelia počuli na moste okolo tretej ráno dva výbuchy. 


Podľa ruského ministerstva dopravy došlo zo strany Krymskej republiky k poškodeniu vozovky. Rezort ďalej konštatoval, že sa nepotvrdili predchádzajúce informácie o poškodení pilierov mosta, jeho kontrola však pokračuje. BBC poznamenáva, že pre toto tvrdenie ministerstva dopravy zatiaľ nie je k dispozícii vizuálny dôkaz.

O život prišiel manželský pár

Podľa BBC sa na platformách Telegram, Shot a Baza začali šíriť informácie, podľa ktorých na Krymskom moste zahynul vo svojom aute manželský pár vo veku 40 a 36 rokov z Belgorodskej oblasti. Jeho 14-ročná dcéra prežila, no bola ťažko zranená a hospitalizovali ju.


Zverejnené bolo aj video zachytávajúce zdemolované auto, v ktorom sa nachádzalo dievča. Z videa nebolo jasné, čo sa s autom presne stalo.


Tieto informácie neskôr oficiálne potvrdil gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov. Kremľom dosadený gubernátor Krymu Sergej Aksionov na svojom účte v aplikácii Telegram predtým oznámil, že z dôvodu bližšie nešpecifikovanej núdzovej situácie v oblasti 145. piliera bola na Krymskom moste zastavená automobilová doprava.


Stránka Správy z Kerča Krymu Ruska na ruskej sociálnej sieti VKontakte informovala o dvoch výbuchoch, ku ktorým malo dôjsť o 03.04 h a 03.20 h miestneho času a bolo ich počuť v rôznych častiach mesta Kerč ležiaceho na Kryme. Tento zdroj uviedol, že vodičov na Krymskom moste otočili a poslali do bezpečnej vzdialenosti.


Približne 19 kilometrov dlhý Krymský (Kerčský) most bol vážne poškodený už pri výbuchu 8. októbra 2022. Koncom mája sa k tomuto útoku prvýkrát prihlásila ukrajinská tajná služba.

Domov
Zdieľať
Diskusia