Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
18. júla 2023, 7:05
Čas čítania 0:51

FOTO: Na pláži v Austrálii vyplavilo záhadný cudzí objekt. Môže byť z vesmíru, nepribližujte sa k nemu, varujú experti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia zakázala obyvateľom približovať sa k objektu.

Na pláži v Západnej Austrálii vyplavilo obrovský kovový palec, ktorý naďalej zostáva pre políciu aj domácich obyvateľov veľkou záhadou. Prvotné dohady, že ide o súčiastku komerčného lietadla, polícia vyvrátila, píše The Guardian

Z vykonaných testov vyšlo, že valec neobsahuje žiadne nebezpečné látky, no napriek tomu úrady pre prebiehajúce vyšetrovanie zakázali obyvateľom približovať sa k nemu. „Toto opatrenie bolo prijaté s cieľom zabezpečiť zachovanie potenciálnych dôkazov a uľahčiť ďalšie expertízne skúmanie,“ vyhlásila polícia.

Valec je značne poškodený a vyzerá, že sa odtrhol od hlavnej časti objektu. „Agentúra pracuje na tom, aby potvrdila, či by objekt mohol byť súčasťou cudzej kozmickej nosnej rakety, ktorá sa vyplavila na pobrežie, a spolupracuje s globálnymi partnermi, ktorí by mohli byť schopní poskytnúť informácie o objekte,“ tvrdí hovorca Austrálskej vesmírnej agentúry.

Podľa odborníčky na vesmírnu archeológiu by mohlo ísť o palivový valec, ktorý pochádza z indickej satelitnej rakety. Vedkyňa však vyhlásila, že je nutné objekt prešetriť a v prípade, že sa domnienky potvrdia, objekt úrady vrátia do krajiny pôvodu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia