Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jana Chovancová
23. júla 2023, 9:40
Čas čítania 1:36

Toto sú najčastejšie problémy Slovákov v Chorvátsku. S čím ti pomôže slovenská polícia?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Slovenská polícia pomáha dovolenkárom riešiť problémy, aj keď sa nachádzajú v inej krajine. Najčastejšie majú ťažkosti s ubytovaním.

Falošné inzeráty, podvody aj vyhrážky. Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku zdieľa príbehy Slovákov, ktorí sa stali obeťami podvodníkov v Chorvátsku. 

„Viacero slovenských turistov v Chorvátsku kontaktovalo našich policajtov ohľadom problémov s ubytovaním a postupe pri ich riešení. V jednom prípade išlo o rezerváciu ubytovania cez Facebook a vyplatenie zálohy vopred, pričom po príchode majiteľ ubytovania našim turistom oznámil, že o žiadnej rezervácii nevie a účet, na ktorý bola záloha vyplatená, nie je jeho,“ píše polícia na svojom Facebooku. 

V druhom prípade mali slovenskí turisti vyplatiť za ubytovanie zálohu, avšak miesto sa nezhodovalo s jeho prezentáciou na internete. Majiteľke teda oznámili, že nezostanú ubytovaní na celý dohodnutý čas, na čo reagovala, že ak nevyplatia pôvodne dohodnutú sumu, privolá políciu.

„Naši policajti ich poučili, že sa žiadneho protiprávneho konania nedopustili. Okrem toho poskytli informácie o možnostiach podania sťažnosti a reklamácie cez populárny portál booking.com,“ píše polícia. Z príspevku na sociálnej sieti je zrejmé, že podvody prebiehajú aj práve cez spomenutý známy portál. V jednom prípade ubytovateľ údajne po príchode na miesto tvrdil, že na portáli nie je registrovaný a nevie o rezervácii, v druhom majiteľ povedal, že už ubytoval iných hostí a nemá voľné miesto.

29. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 8:32 Marek predáva byty v Thajsku: Slováci tu po voľbách začali vo veľkom kupovať nehnuteľnosti. Byt tu kúpiš už za 35-tisíc Marek predáva byty v Thajsku: Slováci tu po voľbách začali vo veľkom kupovať nehnuteľnosti. Byt tu kúpiš už za 35-tisíc

„Odporúčame, aby ste ešte pred vycestovaním dôkladne preverili vami zarezervované ubytovanie, vyhnete sa zbytočným nepríjemnostiam, ktoré vám môžu pokaziť dovolenku,“ dodáva polícia. 

Na políciu sa môžeš spoľahnúť aj na cestách 

Polícia v príspevku zdieľa aj príbeh dovolenkujúcej Slovenky, ktorá volala z Chorvátska, aby oznámila kurióznu záležitosť. S manželom sa im pokazilo auto a prostredníctvom asistenčnej služby si zabezpečili jeho odtiahnutie. Pri spúšťaní vozidla z odťahovej služby však manžel telefonujúcej svojvoľne odbrzdil parkovaciu brzdu a auto sa dalo do pohybu. Otvorené dvere na strane vodiča ho zachytili a auto ho vlieklo niekoľko metrov, dokým nezastavilo. Muž utrpel povrchové zranenia a po privolaní záchranárov bol prevezený do nemocnice.

„Na miesto bola privolaná chorvátska hliadka, ktorá po telefóne komunikovala s našimi policajtmi. Chorvátski kolegovia ich informovali, že nejde o dopravnú nehodu, keďže si zranenie spôsobil sám poškodený. Následne poskytli informácie o ďalšom postupe, ktoré slovenskí policajti tlmočili slovenskej turistke,“ píše polícia. 

Polícia dodáva, že po telefóne poskytli množstvo informácií najmä vo veci postupu pri škodových udalostiach, správneho parkovania, dopravnej situácie a ambulantných služieb.

20. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 7:07 Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor)

Pre rozsiahle požiare v okolí Grebaštice a Primoštenu sa slovenskí turisti opakovane zaujímali o aktuálnu situáciu v tejto oblasti, ako aj o súvisiacu uzávierku ciest a evakuáciu okolitých obcí. Okrem toho pomáhali v teréne v rôznych situáciách s tlmočením.

Domov
Zdieľať
Diskusia