Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. júla 2023 o 12:15
Čas čítania 0:35

Slováci toto leto v Chorvátsku prichádzajú o peniaze. Situácia je vážna, dovolenkárov dokonca museli varovať policajti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pri podozrení na podvody môžu Slováci kontaktovať našich policajtov priamo v Chorvátsku.

Slovenskí policajti pomáhajúci toto leto v Chorvátsku upozorňujú na značné množstvo podvodov s ubytovaním. Odvolávajú sa na podnety od viacerých slovenských turistov. Podvody spája to, že rezervácia ubytovania prebieha cez sociálne siete a prenajímateľ vyžaduje zaslanie zálohy vopred na bankový účet.

Fakt, že ubytovanie neexistuje, prípadne jeho majiteľ o prenájme nevie a ubytovanie je už obsadené, sa podľa polície dozvedia dovolenkári bohužiaľ neskoro.

Neposielajte peniaze vopred

Polícia odporúča rezervovať si ubytovanie cez overené agentúry, ktoré v prípade problémov garantujú vrátenie peňazí. Pred vycestovaním netreba zabúdať ani dôkladne si vopred preveriť rezervované ubytovanie. „Ak ste si dohodli ubytovanie cez sociálne siete, neposielajte žiadne zálohy vopred,“ zdôrazňuje polícia.


Ak počas dovolenky na Jadrane potrebujú slovenskí turisti pomôcť, môžu sa obrátiť na slovenských policajtov. K dispozícii sú do 31. augusta. V Primorsko-goralskej oblasti ich možno kontaktovať na telefónnom čísle +421 908 723 525, v Splitsko-dalmatínskej oblasti na telefónnom čísle +421 908 723 526.

Domov
Zdieľať
Diskusia