Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. augusta 2023 o 7:01
Čas čítania 0:44

Prezradila ho futbalová vášeň: Nebezpečného mafiána identifikovali na fotke z osláv titulu. Spravodlivosti unikal 11 rokov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vincenzo La Porta sa musí pripraviť na 14-ročný pobyt za mrežami.

Taliansky mafián, ktorý sa vyše 11 rokov ukrýval pred spravodlivosťou, skončil v rukách gréckej polície. Osudnou sa mu stala jeho vášeň pre futbalový tím SSC Neapol, keď ho policajti identifikovali na základe fotografií fanúšikov sediacich v reštaurácii na ostrove Korfu.

Nič netušiaceho člena talianskeho zoznamu 100 najnebezpečnejších utečencov pár dní po identifikácii dolapila hliadka na skútri. 60-ročný Vincenzo La Porta je prepojený s neslávne známou mafiánskou skupinou Camorra a v Neapole ho už v neprítomnosti odsúdili za zločinecké spolčenie, daňové úniky a podvody.

Grécka polícia predpokladala, že La Porta sa nachádza na gréckom ostrove, keďže sledovala jeho aktivitu na internete aj finančné transakcie. Svoju presnú polohu však prezradil, až keď jeho milovaný futbalový klub získal titul v Serie A. Vyšetrovatelia ho zbadali na fotografii, ako držal v rukách šatku v bledomodrých farbách svojho rodného mestského tímu.

Mafián momentálne býva v gréckej cele a očakáva vydanie do rodnej krajiny, kde na neho čaká 14-ročný pobyt za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia