Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
6. augusta 2023 o 14:23
Čas čítania 0:54

Predseda KDH Majerský: Nepôjdeme do vlády, ktorá by mala v programe registrované partnerstvá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S predsedom KDH na obrazovke RTVS súhlasil aj Boris Kollár.

Predseda mimoparlamentnej strany KDH Milan Majerský odmieta ísť do vlády s akoukoľvek stranou ktorá by mala v programe zavedenie registrovaných partnerstiev. Povedal to počas diskusnej relácie RTVS O päť minút 12. Jeho náprotivok Boris Kollár z hnutia Sme rodina s ním súhlasil a upresnil, že jeho strana nechce po voľbách vôbec otvárať kultúrno-etické otázky.

Zavedenie registrovaných partnerstiev majú dnes v programe iba dve relevantné strany – SaS Richarda Sulíka a Progresívne Slovensko pod vedením Michala Šimečku. 

Pri téme interrupcií Majerský tvrdí, že urobí kompromis s politickou stranou len do tej miery, aby nemusel urobiť kompromis so svojím svedomím.

Predseda Prešovského samosprávneho kraja a bývalý učiteľ náboženstva a telesnej výchovy povedie ako líder hnutie KDH do volieb prvýkrát. Bude sa ho snažiť dostať do parlamentu po dvoch volebných neúspechoch, keď KDH nedostalo dostatočnú 5-percentnú podporu. Aj v tohtoročných volebných prieskumoch osciluje KDH na hranici zvoliteľnosti. V najnovšom prieskume mu IPSOS nameral 5,4 percenta.

3. októbra 2023 o 12:30 Čas čítania 5:43 „Zvažujeme to, no ak všetci odídu, bude tu čistý ‚Orbanistan‘.“ Mladých sme sa pýtali, či ostanú na Slovensku pod vládou Smeru „Zvažujeme to, no ak všetci odídu, bude tu čistý ‚Orbanistan‘.“ Mladých sme sa pýtali, či ostanú na Slovensku pod vládou Smeru

Kandidátka KDH okrem politikov ašpirujúcich na kresťanskú demokraciu západného strihu ako v prípade navrátilca a trojnásobného neúspešného kandidáta na prezidenta Františka Mikloška obsahuje aj „tvrdších“ konzervatívnych kresťanov. Evanjelizátor Branislav Škripek sa bude z lukratívneho 17. miesta modliť „za prebudenie a obrodu hodnôt kráľovstva v našej spoločnosti“. Doplnia ho iní „konzervatívni lídri“ Martin Štuk a Richard Kráľovič.

Parlamentné voľby sa uskutočnia 30. septembra. Na požiadanie o voľbu zo zahraničia ostáva slovenským občanom čas do 9. augusta.

Domov
Zdieľať
Diskusia