Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
20. augusta 2023, 13:45
Čas čítania 0:28

NAJNOVŠÍ PRIESKUM: Smer, Hlas, Republika a SNS by mali ústavnú väčšinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Smer má náskok presne 5 %.

Smer, Hlas, SNS a Republika by dokázali po septembrových voľbách zostaviť koalíciu s ústavnou väčšinou. Dovedna by v parlamente získali presne 90 zo 150 kresiel. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý uverejnila TV Markíza počas relácie Na telo.

Zoznam strán na prvých troch miestach sa nemení. PS sa v prieskumoch Focusu prvýkrát dostalo na druhé miesto, doteraz bývalo tretie. Smer vedie s náskokom piatich percentuálnych bodov, dostal by 20 percent hlasov. Do NR SR by sa nedostal víťaz ostatných volieb OĽaNO s podporou 6,4 %, keďže kandiduje v trojkoalícii a potrebuje 7 %.

Do parlamentu by sa dostalo KDH, SaS, SNS, aj Sme rodina, ktoré kleslo na 5,1 %. Pred bránami Národnej rady by ostali Aliancia s 3,4 %, Demokrati, ĽSNS či Modrí.

Domov
Zdieľať
Diskusia