Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. augusta 2023 o 9:20
Čas čítania 0:56

Známy popradský hotel, v ktorom vraždili černákovci, už má nového majiteľa. Prezradil, na čo chce budovu premeniť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Popradský hotel Gerlach prejde veľkou premenou, ktorá bude hotová už o rok.

Známy popradský hotel Gerlach definitívne končí. Doteraz ho oficiálne vlastnil Stanislav Chovanec, no teraz ho odkúpil Vladimír Zoričák, ktorý sa stal novým majiteľom budovy aj okolitých pozemkov, informuje Pluska.

Hotel sa po pandémii covidu a začiatku vojny na Ukrajine dostal do veľkých dlhov, ktoré vyústili do dražby, no tá sa nakoniec nekonala. Novým majiteľom sa napokon stal Zoričák, ktorý pôvodne chcel kúpiť pozemok blízko hotela.

„Toto bol môj primárny cieľ. Následne som sa skontaktoval s riaditeľom hotela Stanislavom Chovancom. Dal som mu vtedy nejakú ponuku, ktorá v danom čase nebola pre neho zaujímavá. Sledoval som však ďalej dianie okolo predaja, ktorý bol pomerne medializovaný,“ uviedol Zoričák.

Pre portál Pluska uviedol, že z hotela sa stane bytový dom. Zoričák vidí pozitíva najmä v dobrej lokalite budovy v blízkosti autobusovej a železničnej stanice. V zrekonštruovanej bytovke má vzniknúť 53 bytov, najmä dvojizbové a jednoizbové. Nový majiteľ plánuje privítať majiteľov už budúci rok. 

Mafiánska minulosť

Najznámejším vlastníkom hotela Gerlach bol podnikateľ Milan Reichel, s ktorým je hotel dodnes spájaný. V minulosti mal Reichel blízko k známemu mafiánovi Mikulášovi Černákovi. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

V roku 1997 v priestoroch hotela černákovci zavraždili policajta Gustáva Slivenského. Odrezali mu hlavu, nasadili na ňu policajnú čiapku, do úst vložili cigaretu a hlavu položili na auto na popradskom sídlisku.

Reichel vždy tvrdil, že k nemu mafiánska skupina do hotela prichádzala sama. „Nikdy som ich nepozýval, a to, čo sa stalo, som nemohol nijakým spôsobom ovplyvniť,“ skonštatoval v minulosti.

HOTEL GERLACH
Zdroj: Wikipedia∕Michal Klajban
Domov
Zdieľať
Diskusia