Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jakub Paulík
24. septembra 2023, 14:28
Čas čítania 0:54

Robert Fico straší, že sa u nás zaseknú migranti. Premiér Ódor jeho tvrdenie vyvrátil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nič podobné podľa premiéra nehrozí.

Robert Fico v relácii V politike na TA3 naznačoval, že Nemecko zavedie hraničné kontroly s Českom a mnohí migranti tak zostanú na Slovensku. Jeho tvrdenia však vyvrátil premiér Ľudovít Ódor, ktorý na RTVS v relácii O 5 minút 12 povedal, že naši partneri z Nemecka a Česka zvažujú len zavedenie spoločných policajných hliadok.

Jednou z dnešných politických tém diskusií boli aj migranti, ktorých podľa Fica „vláda pani Čaputovej púšťa na Slovensko“. Šéf strany Smer-SD si myslí, že treba začať viac chrániť hranice s Maďarskom. Podľa Fica sú mnohí z migrantov napojení na teroristické štruktúry, pričom povedal, že ich „máme aj sto“.

Fico spomenul, že keby Nemci zaviedli plošné hraničné kontroly, to isté by spravili Česi a migranti by zostali u nás. Premiér Ľudovít Ódor neskôr v relácii O 5 minút 12 na RTVS Ficove slová poprel a túto možnosť vylúčil. Premiér tvrdí, že je v kontakte s partnermi z Česka aj Nemecka, ktorí ho ubezpečili, že „nič také nie je na programe“.

„Uvažujú o tom, že s českými partnermi vytvoria hliadky ešte na českej strane hranice a budú robiť presne to, čo teraz robia naši policajti s Maďarskom,“ priblížil s tým, že je potrebné lepšie chrániť vonkajšie hranice Európskej únie.

3. apríla 2024, 19:45 Čas čítania 0:09 KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti

Dodal tiež, že zatvorenie hraníc by bolo drahé a výrazne by ovplyvnilo život bežných občanov. Absolútne uzavretie celej vyše 650-kilometrovej diaľnice s Maďarskom navyše považuje za „mýtus“.

Domov
Zdieľať
Diskusia