Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
30. septembra 2023, 23:20
Čas čítania 0:36

VYSKLADAJ SI KOALÍCIU: Progresívne Slovensko by podľa exit pollu potrebovalo na vládnutie aj neželaného partnera

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

TV Markíza v spolupráci s agentúrou Focus zverejnila exit poll.

TV Markíza zverejnila výsledky exit pollu v spolupráci s agentúrou FOCUS. Progresívne Slovensko volilo podľa Focusu 23,5 % ľudí, Smer-SD 21,9 % a na treťom mieste skončila strana Hlas-SD s 12,2 % hlasov. Do parlamentu by sa dostali ďalšie štyri strany s výsledkami 8 % pre OĽaNO a priatelia, 6,4 % pre SaS, 6,0 % by získala Republika a 5,3 % strana KDH.

Toto je rozloženie mandátov podľa exit pollu FOCUS. Progresívne Slovensko by podľa týchto výsledkov malo 42 mandátov, Smer-SD 40 mandátov a strana Hlas-SD 22 mandátov.

Hnutie OĽaNO a priatelia by malo v parlamente 14 poslancov, strana SaS 12 poslancov, Republika 11 a KDH 10. 

V prípade, že by Progresívne Slovensko skladalo vládu, zrejme by malo veľký problém dať dokopy nadpolovičnú väčšinu bez strany KDH, s ktorou má minimálnu hodnotovú zhodu. 

Počas celého dňa sledujeme priebeh predčasných parlamentných volieb naživo. Prečítaj si všetky dôležité informácie z volebných miestností, štatistiky a výsledky na jednom mieste.

Možné koalície podľa exit pollu

Domov
Zdieľať
Diskusia