Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
1. októbra 2023, 10:10
Čas čítania 0:47

Ktorí poslanci vypadli z parlamentu a kto sa tam vracia? Títo politici získali najviac hlasov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Ktorí poslanci vypadli z parlamentu a kto sa tam vracia? Títo politici získali najviac hlasov
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Z parlamentu si „zbalia kufre“ títo známi politici.

Slovensko si zvolilo ako najsilnejšiu stranu Smer-SD. Ako píše SME, líder strany Robert Fico dostal celkovo najviac krúžkov od ľudí. Získal až 531 528 hlasov. Hneď za ním sa umiestnil Peter Pellegrini z Hlasu (337 976). Tretie miesto obsadil líder PS Michal Šimečka (303 423).

Štvrtý skončil Robert Kaliňák a prekvapivo v prvej desiatke sa umiestnil aj jeho synovec Erik Kaliňák (deviate miesto s počtom hlasov 145 018). Veľmi vysoko sa dostal aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Patrí mu jedenáste miesto. 

Erik Kaliňák
Zdroj: Erik Kaliňák/Facebook


Do parlamentu sa vracia Andrej Danko, ktorý bol posledné roky známy skôr vďaka memečkám a vtipným videám. Mandát získal aj nový líder KDH Milan Majerský, ktorý v noci na tlačovke podľa Hospodárskych novín naznačil možnú spoluprácu so Smerom a s Hlasom.

Kto si však z parlamentu bude musieť „zbaliť kufre“? Najvýraznejšími menami sú určite Boris Kollár, líder Sme rodina, a jeho kolegovia alebo bývalí členovia OĽaNO, ktorí s Eduardom Hegerom založili stranu Demokrati. Do parlamentu sa nevráti ani Romana Tabák, ktorá sa stala členkou SNS, ale do NR SR nekandidovala.

Ďalej sú to Milan Uhrík spolu s Milanom Mazurekom, ktorí boli nosným pilierom strany Republika. Ich niekdajší kolega Marian Kotleba z ĽSNS ostáva taktiež za bránami parlamentu.

Marián Kotleba
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Späť
Zdieľať
Diskusia