Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. októbra 2023, 10:50
Čas čítania 0:29

Slovensko sa ocitlo na titulke prestížneho The New York Times. Fico je Putinov sympatizant, obáva sa Amerika

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa zahraničných médií bude Slovensko čeliť oslabeniu svojej diplomatickej pozície.

Výsledok slovenských parlamentných volieb sa dostal až na webovú titulnú stranu denníka The New York Times. O výhre Smeru na čele s Robertom Ficom píše prestížny denník ako o výhre Putinových sympatizantov.

Podľa amerických novinárov môže Fico v prípade zloženia vlády ešte výraznejšie oslabiť európsku podporu Ukrajiny vo vojne Ruskom. „Nepokoj na Západe, keďže to vyzerá tak, že sa Slovensko pripojí k Putinovým sympatizantom,“ píše The New York Times. Fica ako proruského politika označujú viaceré zahraničné médiá vrátane CNN, The Guardian a BBC. 

Americká televízia CNN vo svojom článku pripomína, že Fico v prípade volebnej výhry prisľúbil okamžité ukončenie slovenskej vojenskej podpory Ukrajine a sľúbil, že zablokuje ambície NATO na Ukrajine. „Tým by mohla krajina prísť o pevnú podporu Slovenska,“ upozorňuje portál.

fico
Zdroj: The New York Times



Domov
Zdieľať
Diskusia